Gå til innhold

Økologisk melk etisk?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Melkeindustrien er ikke spesielt etisk, det kjenner vel de fleste til. Kuene er bare melkekyr i noen få år før de slaktes, insemineres ofte, har dårlig plass, kalvene tas fra dem altfor tidlig osv. Men er det noen som kjenner til om de kuene som er på økologiske gårder har bedre forhold? Eller er det kun det at de får usprøytet mat?

Anonym poster: a8c9ce0bdef849df1cff61b5c222ac04

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurodice

Det som er vanlig der jeg kommer fra, er at kuene får en kalv hvert år. Aner ikke hvor lengde de går drektige, men...

Ca. 9 måneder

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Økologisk melkeproduksjon stiller strengere krav til dyrevelferd for melkeku. Dette for å redusere produksjonslidelser og for å gi bedre trivsel. Dyrene skal i større grad få mulighet til å utøve sin naturlige atferd og tilfredstille sosiale behov.

Økologiske standarder garanterer bl.a. at kyr har tilgang til beite i hele beitesesongen (og ikke bare i åtte uker, som i konvensjonell drift), tilgang til utendørs arealer (luftegård) gjennom hele året for dyr som ikke er i løsdrift. Kyrne i øko-drift får mye større andel grovfôr, noe som er naturlig og derfor gunstig for kuens tarmsystem.

Kilde: http://dyrevennlig.org/mat/melk-og-ost/

Her finner du mer informasjon om forskjellen på selve melka og kuas ernæring:

http://www.forskning.no/artikler/2012/mars/316920

Anonym poster: 646ec1a601ae2ad638b15b6f6a08ce32

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...