Miss Marple Skrevet 11. februar 2004 #1 Skrevet 11. februar 2004 Kan en deig med bakepulver stå natta over før den stekes? Lurte bare på om effekten av bakepulver forsvant hvis den stod så lenge...
Fakse Skrevet 11. februar 2004 #2 Skrevet 11. februar 2004 En røre kan fint stå over natta (vaffelrøre osv), men jeg er mere usikker på deig. Mulig den får rar konsistens. Hvorfor vil du la den stå så lenge?
~umulia~ Skrevet 11. februar 2004 #3 Skrevet 11. februar 2004 Vil tro det går bra, i en del oppskrifter (som peppekaker og linsekake) skal jo deigen helst ligge minst et døgn i kjøleskapet.
Gjest gjest1 Skrevet 11. februar 2004 #4 Skrevet 11. februar 2004 Enig med de over. Det bør gå helt fint. Tør ikke garantere noe altså.
Miss Marple Skrevet 11. februar 2004 Forfatter #5 Skrevet 11. februar 2004 Jeg for folk i morgen kveld, også tenkte jeg å bake litt (eplekake). Lurte derfor på om jeg kunne gjøre det klart nå, mens jeg har tid og bare la den stå i kjøleskapet til imorgen. Men jeg satser på at det går greit og prøver...Takk for kjappe svar!!
@lfa Skrevet 11. februar 2004 #6 Skrevet 11. februar 2004 Vanlig gjærdeig kan man i alle fall trygt la stå i kjøleskap natta over (la deigen stå i kjøleskap, da hever den seg mye senere og er ferdighevet dagen etter). Vil tro det går like greit med bakepulverdeig.
Gjest gjest1 Skrevet 11. februar 2004 #7 Skrevet 11. februar 2004 Jeg for folk i morgen kveld' date=' også tenkte jeg å bake litt (eplekake). Lurte derfor på om jeg kunne gjøre det klart nå, mens jeg har tid og bare la den stå i kjøleskapet til imorgen. Men jeg satser på at det går greit og prøver...Takk for kjappe svar!![/quote'] Problemet er hvis det er en røre hvor det er eggedosis, da vil den falle sammen og ikke heve seg når den stekes dagen etter. Vil heller steke kaken i dag og varme den i microen før servering i morgen.
@lfa Skrevet 11. februar 2004 #8 Skrevet 11. februar 2004 Problemet er hvis det er en røre hvor det er eggedosis, da vil den falle sammen og ikke heve seg når den stekes dagen etter. Vil heller steke kaken i dag og varme den i microen før servering i morgen.
Miss Marple Skrevet 11. februar 2004 Forfatter #9 Skrevet 11. februar 2004 Men det er ikke en eggedosis basert kake!!!!
Gjest gjest1 Skrevet 11. februar 2004 #10 Skrevet 11. februar 2004 Det kan uansette bli problemer når det er egg i. Siden det også er et hvemiddel, selv om du skal røre smør og sukker hvitt og så røre inn eggene. Så vil det fanges en del luft, som vil forsvinne ut av røren når den blir stående natta over.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå