Gå til innhold

Caesardressing


Anbefalte innlegg

Gjest gjest17
Skrevet

Er på utkikk etter en oppskrift på caesardressing. Har du en god oppskrift? :-)

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...
Gjest gjest17
Skrevet

*dytter* denne, er det ingen som har en god oppskrift å dele?

Skrevet

Finhakket hvitløk, god sennep MED frø, litt eddik, litt majones, god olivenolje, sitronsaft, salt, pepper. Men målenene er det verre med, da jeg tar det på øyemål..

Noen bruker også ansjosfileer i blenderen, men det er ikke helt min smak. Har dog brukt litt væske fra ansjosboksen, og DET ble godt.

Gjest gjest17
Skrevet

Finhakket hvitløk, god sennep MED frø, litt eddik, litt majones, god olivenolje, sitronsaft, salt, pepper. Men målenene er det verre med, da jeg tar det på øyemål..

Noen bruker også ansjosfileer i blenderen, men det er ikke helt min smak. Har dog brukt litt væske fra ansjosboksen, og DET ble godt.

Tusen takk for svar, skal prøves ut! :-)

Skrevet

Finhakket hvitløk, god sennep MED frø, litt eddik, litt majones, god olivenolje, sitronsaft, salt, pepper. Men målenene er det verre med, da jeg tar det på øyemål..

Noen bruker også ansjosfileer i blenderen, men det er ikke helt min smak. Har dog brukt litt væske fra ansjosboksen, og DET ble godt.

Hvor er eggene og parmesanosten i denne? Det er jo noe av det viktigste med hele dressingen!

:heks:

Skrevet (endret)

Hvor er eggene og parmesanosten i denne? Det er jo noe av det viktigste med hele dressingen!

:heks:

Jeg svarte på hvordan jeg lager min cæsardressing, jeg presenterte ikke en fasit... :( Men kan jo svare da:

Jeg har stooore skiver med parmesanost i salaten. (Med romanosalat og krutonger selvfølgelig. Samt kylling eller bacon etter tilgjengelighet.)

Majonesen er min substitutt for egg, da jeg blir litt uggen av tanken på rå egg. Mmm, eggedosis. :ironi:

Du burde forresten prøve, den er nyyydelig! :spise:

Endret av Chloe-
Skrevet (endret)

Eggeplommer, preset hvitløk, dijonsennep, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper. Jeg pisker inn oljen til slutt, litt først, deretter resten. Da får man en slags veldig tyntflytende majones. Jeg slumper på mengden...

Det er da ikke vanlig med parmasan i klassisk cæsardressing, Brunhilde. Parmasan i cæsarsalat tilsettes slik Chloe skriver.

Chloe - dersom du bruker eggeplommer og olje i stedet for majones får du en mye bedre smak. Majones er jo i bunn og grunn rå eggeplommer og olje. Kjøpemajones gir en kunstig smak.

Endret av Athene
Skrevet (endret)

Eggeplommer, preset hvitløk, dijonsennep, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper. Jeg pisker inn oljen til slutt, litt først, deretter resten. Da får man en slags veldig tyntflytende majones. Jeg slumper på mengden...

Det er da ikke vanlig med parmasan i klassisk cæsardressing, Brunhilde. Parmasan i cæsarsalat tilsettes slik Chloe skriver.

Chloe - dersom du bruker eggeplommer og olje i stedet for majones får du en mye bedre smak. Majones er jo i bunn og grunn rå eggeplommer og olje. Kjøpemajones gir en kunstig smak.

Har alltid hatt en sperre for å spise rå egg når jeg har laget maten selv, selv om jeg vet det ikke er logisk. Spiser jo ofte cæsarsalat på restaurant, og tviler på det er mye Mills majones i de oppskriftene! :fnise:

Veldig hypokritisk igrunn, og har ingen god forklaring. :vetikke:

Endret av Chloe-
Skrevet

Jeg svarte på hvordan jeg lager min cæsardressing, jeg presenterte ikke en fasit... :( Men kan jo svare da:

Jeg har stooore skiver med parmesanost i salaten. (Med romanosalat og krutonger selvfølgelig. Samt kylling eller bacon etter tilgjengelighet.)

Majonesen er min substitutt for egg, da jeg blir litt uggen av tanken på rå egg. Mmm, eggedosis. :ironi:

Du burde forresten prøve, den er nyyydelig! :spise:

Var ikke meningen å fornærme deg, bare å kommentere at det du lager nok er en dressing, bare ikke en cesardressing. ;)

Nei, jeg vil nok ikke prøve. Jeg liker best å bruke de ingrediensene som hører til når jeg skal lage helt spesifikke oppskrifter. Ellers kan jeg gjerne slumpe.

Jo, Athene, det er faktisk ganske vanlig med parmesan i dressingen også. I tillegg til parmesanen i salaten. :)

:heks:

Skrevet (endret)

Var ikke meningen å fornærme deg, bare å kommentere at det du lager nok er en dressing, bare ikke en cesardressing. ;)

Nei, jeg vil nok ikke prøve. Jeg liker best å bruke de ingrediensene som hører til når jeg skal lage helt spesifikke oppskrifter. Ellers kan jeg gjerne slumpe.

Jo, Athene, det er faktisk ganske vanlig med parmesan i dressingen også. I tillegg til parmesanen i salaten. :)

:heks:

Majones er eggeplomme og olje. Indistruelt kombinert og med tilsetningsstoffer for holdbarhet, ja - men det er ikke akkurat som om jeg er så innmari lagt utenfor boksen. Mange bruker dette også fordi det er mindre tidkrevende. Tror faktisk det er like normalt å bruke majones istedet for rått egg som det er å putte parmesan i dressingen.

Edit:

Dette er forresten de første seks treffene jeg får opp når jeg googler "Ceasar dressing recipe".

http://www.cooks.com/rec/view/0,1615,142189-245199,00.html Majones og parmesan.

http://natashaskitchen.com/2012/05/06/perfect-ceasar-dressing-recipe/ Majones og parmesan.

http://www.food.com/recipe/creamy-caesar-salad-dressing-258765 Majones og parmesan.

http://www.foodnetwork.com/recipes/caesar-salad-dressing-recipe/index.html Majones uten parmesan.

http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/caesar-salad-recipe/index.html Egg og parmesan.

http://www.onceuponachef.com/2010/08/caesar-salad-dressing.html Majones og parmesan.

Alle vinner, ingen grunn til å kjate mer. Man lager det vel slik man føler er best uansett. :)

Endret av Chloe-

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...