MsSunshine Skrevet 10. februar 2004 #1 Skrevet 10. februar 2004 Noen som har oppskrifter til forksjellige Tapas retter? Skal arrangere selskap på fredag. Ser mange som kommer med tips om hva man kan servere men ikke hvordan man lager det.
Arkana Skrevet 10. februar 2004 #2 Skrevet 10. februar 2004 Fylte champignon (6-8 pers.) 10 store champignoner 1 løk 150 g spekepølse 2 hvitløksbåter 3 ss finhakket persile 1 ts paprikapulver salt/pepper Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter. Laksetapas (8 pers.) Teriyakipinner: 16 avlange biter av røkelaks/gravlaks 2 ts Dijon-sennep 2 ts revet ingefær 1/2 dl hakket vårløk 1,5 dl soyasaus/teriyakisaus Lakseboller: 100 g gravlaks/røkelaks 2-3 soltørkede tomater 6 store basilikumblader 1 dl snøfrisk naturell Lakseruller: 100 g gravlaks/røkelaks, tynt skåret 1 stor avocado 1/2 ts presset sitronsaft salt/pepper 1 hvitløksbåt 2 store lefser Teriyakipinner: Tre laksen på 16 blomsterpinner. Bland ingefær og sennep og bre et tynt lag på laksen. Dryss hakket vårløk over. Hell sausen i 8 små glas og dypp laksen i. Lakseboller: Finhakk laks, tomater og basilikum og bland med snøfrisk. Form til 8 runde boller. Legges under plast i kjøleskap til servering. Lakseruller: Mos avocadokjøttet. Rør inn sitron, salt og pepper. Press i hvitløk. Smør avocadomos på lefsene, fordel lakseskivene over og rull sammen. Skjær med en skarp kniv i åtte biter. Små kjøttboller i tomatsaus (6 pers.) 1 løk 2 fedd hvitløk 500 g kjøttdeig hakket persille salt/pepper 1 løk 2 fedd hvitløk 400 g hermetiske tomater 2 ss tomatpuré hakket persille salt/pepper (gjerne mer krydder som hakket chili e.l.) Grovhakk løk, hvitløk og persille og bland med kjøttdeig i en foodprocessor. Form til kjøttboller som legges i langpanne og stekes på øverste rille ved 200 grader i 25-35 minutter til de er brune. Finhakk løk og hvitløk og surr i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, persille og krydder og la småkoke 15-20 minutter. Tilsett kjøttbollene og kok videre 5 minutter. Bønnerett til tapas (6 pers.) 500 g grønne bønner 175 g bacon 3 ss olivenolje 3 ss sitronsaft frisk hakket koriander salt/pepper Bløtlegg bønnene over natten og slå bort vannet. Legg bønnene i en kjele, tilsett dobbelt så mye vann og kok i 1-2 timer. La renne godt av seg. Skjær bacon i terninger og stek. Bland bacon, bønner, olje, sitronsaft, koriander, salt og pepper og bland godt. Serveres varm. Andre typiske og populære tapasretter er potetomelett (helt enkelt kokte poteter i terninger som stekes sammen med en hakket løk, hell over egg vispet med litt vann, salt, pepper og evt gressløk). Stek til det stivner. - Tynne skiver av okse- eller lammestek på en seng av ruccolasalat. - Oliven (og evt fetaost) med hakket hvitløk og chili - Oster (Parmesan, chèvre, feta, mozarella, gruyère mm) -Skinke (Serrano, parma, spekeskinke, gjerne med honningmelon) - Chorizo (spansk krydret pølse, gjerne servert med eggerøre) - Bruschetta (skiver av baguette, stekt/ristet sprø, med tomat/basilikum - Pesto, koriandermajones, aioli - Ferdig grillet kylling - Artisjokker - Asparges - Små skåler med nøtter (ferske, ristede, salte) - En enkel salat (f.eks. tomatsalat med løk eller salat med cherrytomater, mozzarella og basilikum) - Soltørkede tomater
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå