Gå til innhold

Sjokoladekake (rund)


xeyes

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Brunhilde

Her er en:

Stivpisk 2 egg og 3 dl farin

Balnd 4.5 dl hveetemel med 2 ss kakao, 3 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver. Bland i eggedosisen vekselvis med 1.5 dl melk. Tilsett 10 gr smeltet margarin til slutt.

Stekes ved 175 grader i 25-30 minutter avhenigg av ovnen. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig.

Avkjøles og fylles med f.eks. smørkrem. (Skal bake denne og marsipankake i morgen tidlig!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk følgende oppskrifter fra Octavia og Pusekatt før jul da jeg trengte kake til skoleavslutning. Disse oppskriftene er til langpanne - så til rund form 24 cm, halveres oppskriften. Kremen kan også brukes som fyll i kaka - eller du kan bruke vaniljekrem inni og smørkremen utenpå.. Nam!

Octavia sin kake:

Egentlig en surmelkskake, men jeg kaller det bare en saftig sjokoladekake.

Ingredienser:

6 dl sukker

6 dl hvetemel

2 ss kakao (gjerne toppet)

3 ts kanel

- blandes

Smelt 1,5 dl smør i gryte

7,5 dl kulturmelk tilsettes

- varmes litt

tilsett 3 ts natron

- blandes – ikke koke

Alt blandes sammen og helles i langpanne.

Settes i kald ovn – midt i ovnen. Still ovnen på 180 grader. Kaken skal stå 25-40 min til den er ferdig. Stikk en nål i midten, når den kommer tørr ut er kaken ferdig. I min ovn står kaken ca. 35 min.

Krem: 200 g smeltet smør

500 g melis

2 ss kakao

6-8 ss kaffe (jeg bruker appelsin/ananas juice når jeg lager til barn)

2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Smør over kaken mens den er lunken. Det blir rikelig med krem, så du trenger kanskje ikke å bruke absolutt alt.

La den stå en god stund (flere timer) før du skjærer den i firkanter.

Pusekatt sin kake:

nesten samme oppskrift -- bare at det er krydderkake!

3 toppede kopper hvetemel

2 toppede kopper sukker

3 toppede teskjeer natron

2,5 kopper kefir

3 toppede teskjeer kanel

1 toppet teskje malt ingefær

1-2 toppede teskjeer kardemomme

100g smeltet smør/margarin

ALt røres sammen.

Langpanne (stor), 180 grader, ca 25 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne franske sjokoladekaken er utrolig god og saftig!

250 g kokesjokolade

250 g smør

5 egg

2 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad. Lag eggedosis av egg og sukker. Vend sjokoladerøren nedi, og bland til slutt forsiktig inn mel og bakepulver. Smør og mel en springform (24 cm). Kaken skal steke ved 200 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.

I tillegg synes jeg Nigella's Chocolate Fudge Cake også er veldig god.

400 g hvetemel

250 g sukker

100 g brunt sukker

50 g kakaopulver

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

2 egg

1,4 dl seterrømme

1 ss vaniljeekstrakt

175 g smeltet, avkjølt smør

1,25 dl maisolje (eller annen nøytral olje)

3 dl kaldt vann

Krem:

175 g mørk sjokolade

250 g smør

275 g siktet melis

1 ss vaniljeekstrakt

Blans sammen mel, begge typer sukker, kaka, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle visper du sammen eggene, rømmen og vaniljeekstrakten. Visp oljen og vannet sammen. Bland det tørre og olje/vann-blandingen med elektrisk håndmikser, visp så inn eggeblandingen. Hell i to smurte 20 cm springformer (litt bakepapir i bunnen også) og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La avkjøles i formen 15 minutter, og hvelv over på rist for avkjøling. Smelt sjokoladen av la avkjøles litt. Visp smøret mykt med melis og rør så inn vaniljeekstrakt og sjokolade. Legg kakebunnene sammen med omtrent 1/4 av sjokoladekremen og bruk resten til å bre utover toppen og sidene av kaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en:

Stivpisk 2 egg og 3 dl farin

Balnd 4.5 dl hveetemel med 2 ss kakao, 3 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver. Bland i eggedosisen vekselvis med 1.5 dl melk. Tilsett 10 gr smeltet margarin til slutt.

Stekes ved 175 grader i 25-30 minutter avhenigg av ovnen. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig.

Avkjøles og fylles med f.eks. smørkrem. (Skal bake denne og marsipankake i morgen tidlig!)

Bare 10 g smør`?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...