AnonymBruker Skrevet 11. juni 2012 #1 Del Skrevet 11. juni 2012 Lurer på litt om regler og lover angående det å selge mat som blir laget hjemme i eget hus. Altså at det er èn person som lager mat hjemme og selger dette som take away. Markedsfører dette på en sosialt nettverkside og bekjente. Mener å ha hørt at det ikke er lov til å selge mat som er tilberedt hjemme (forståelig nok), men hvor stor er sjansen for å bli oppdaget? Hva skjer om vedkommende blir oppdaget? Og hvilke regler og lover blir brutt her? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2012 #2 Del Skrevet 12. juni 2012 Du kan finne ut mer om reglene her: http://www.mattilsynet.no/mat/virksomhetskrav Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wamanrespect Skrevet 12. august 2017 #3 Del Skrevet 12. august 2017 (endret) https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/kan_jeg_bruke_mitt_private_kjokken.24639 Siden dette er er øverste treff på google legger jeg inn en oppdatert link fra mat tilsynet som tilsynelatende beskriver at det er fullt lovlig å selge mat som blir laget hjemme i eget hus hvis følgende regler blir fulgt: Kjøkkenet må ha kvalitet, plass og utforming som gjør det mulig å unngå forurensning og holde god hygiene Tilstrekkelige vaskeinnretninger for råvarer og gjenstander Utstyr for å ivareta god personlig hygiene slik som passende arbeidsantrekk og utstyr for håndhygiene Tilgang på vann av drikkevannskvalitet og nok varmt vann for vask og eventuell desinfeksjon av utstyr og gjenstander som brukes Nok kjølekapasitet til at temperaturavhengig mat kan oppbevares og overvåkes ved passende temperatur Nødvendig praktisk eller funksjonell avgrensning mot privat bruk av lokale Endret 12. august 2017 av wamanrespect Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. august 2017 #4 Del Skrevet 13. august 2017 På Monday, June 11, 2012 den 23.34, AnonymBruker skrev: Lurer på litt om regler og lover angående det å selge mat som blir laget hjemme i eget hus. Altså at det er èn person som lager mat hjemme og selger dette som take away. Markedsfører dette på en sosialt nettverkside og bekjente. Mener å ha hørt at det ikke er lov til å selge mat som er tilberedt hjemme (forståelig nok), men hvor stor er sjansen for å bli oppdaget? Hva skjer om vedkommende blir oppdaget? Og hvilke regler og lover blir brutt her? Du skal ha både godkjent hus, registrere deg med moms og div. (Evt. Opprette enkeltmannsforetak.) Finner noen ut at du driver på uten å ha de riktige tillatelsene i orden, så kan de rapportere deg til mattilsynet eller skatteetaten alt samme dag som du får solgt ditt første måltid. Anonymkode: 6deaf...b3f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå