Susa Skrevet 11. juni 2012 #1 Skrevet 11. juni 2012 Jeg fikk servert en rømmesaus igår som var helt nydelig. Men så var det oppskriften da... Det var ihvertfall smør, rømme, sitronsaft, litt sukker og dill i den. Noen som kan hjelpe meg?
Gjest navnelapp Skrevet 11. juni 2012 #2 Skrevet 11. juni 2012 Her er ei oppskrift på ein veldig god rømmesaus. Den har ikkje dill i seg, men det kan du tilsette.
Ryvre Skrevet 11. juni 2012 #3 Skrevet 11. juni 2012 Smør i rømmesaus? Aldri hørt om. Jeg bruker det samme som du nevner bortsett fra smør og har i en liten klype med salt
hobbychef Skrevet 11. juni 2012 #4 Skrevet 11. juni 2012 Jeg stusset også på det med smør.Ellers enig med Ryvre, men det kan også varieres med litt sennep eller litt pepperrot og jeg har også gjerne litt pepper i. Man kan også ha litt væske fra glass med sånn syltet agurk.
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2012 #5 Skrevet 11. juni 2012 Man kan jo feks lage en smørsaus med rømme (da seterrømme) i en reduksjon med feks vin eller fiskekraft først, og så piske kalde smørterninger inn i dette. Så TS må nesten beskrive sausen litt mer for å få et skikkelig svar, tror jeg. En kaldrørt saus med smør i må jo være en umulighet. Så enten var sausen kald og uten smør, eller varm og med.
Susa Skrevet 12. juni 2012 Forfatter #6 Skrevet 12. juni 2012 Jeg er ganske sikker på at hun smeltet smøret først. Jeg får spørre etter oppskriften igjen, men er ikke sikkert hun vil dele den ut. Hun er kokk, så hun vet nok hva hun gjør angående smør/rømme i sausen.
caroprins Skrevet 13. juni 2012 #7 Skrevet 13. juni 2012 Jeg bruker dette spesiellt til laks og makrell. Rømme, fløte og sukker. Rør sammen. Server med frisk issalat. Lag også agurksalat ved siden av. Kokt ut stekepannen med smøret fra fisken og litt fløte og bruk som saus.
LittleJ Skrevet 13. juni 2012 #8 Skrevet 13. juni 2012 Enkleste sausen ever (og beste) er å ta en fiskebuljong, smuldre den opp og "steke" den i kjelen før du tilsetter en boks rømme ell creme fraiche og smaker til med salt og pepper... Utover det kan du tilsette hva du vil, feks. sitronsaft og dill =)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå