Engel Skrevet 5. februar 2004 #1 Del Skrevet 5. februar 2004 Prøver å få oversikt over utgiftene jeg... Hvor mye vin tror dere går til middagen når vi blir 18 voksne til middagen, 3 av disse drikker ikke vin overhode, og et par til drikker lite vin. Mens et par andre er veldig glad i vin.... Tenkte å regne 2 flasker på 3 personer. altså 15 (som skal ha vin) delt på 3 ganger 2 = 10 flasker. Det må da være rikelig. eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jens Skrevet 5. februar 2004 #2 Del Skrevet 5. februar 2004 Vi har ingen limit på sjenkingen under middagen. Har fått tips her inne om att det lønner seg å skjenke folk under middagen, for da drikker de mindre i baren senere. Vi blir også sittende til bords kanskje 3,5 timer så regner vell gjennomsnittlig en flaske per pers?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest glamourgirl Skrevet 5. februar 2004 #3 Del Skrevet 5. februar 2004 :o Det går rundt regnet 4 glass i ei flaske. Det er vanlig å ha ett glass vin til forretten og ett til to per omgang hovedrett. (få servitørene til å toppe opp glassene før taler og den slags, da blir de aldri tomme, men de drikker heller aldri mange hele glass...) Når jeg sier vanlig var det det vi regna da jeg jobbet med bryllups-servering. En flaske per pers som Jens sier er mer enn nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lullu Skrevet 5. februar 2004 #4 Del Skrevet 5. februar 2004 Hei! Vi er 70 gjester, og skal gjøre innkjøpene slik: Hvitvin: 30 fasker Rødvin: 40 flasker/45 flasker Totalt blir det jo da litt mer enn 1 flaske pr. snute. Dette blir nok litt for mye, men det er jo mange som også liker å drikke vin etter middagen istedet for drinker. Og om det blir noen flasker igjen, gjør ikke dette noe heller. Kjekt å ha Vi skal reise til Sverige for å handle all vinen. Sparer en del på det. Har jo hytte i Fredrikstad, så til sommeren ordner vi det. Regner da at det koster ca. 8 000,- totalt for all vin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 5. februar 2004 Forfatter #5 Del Skrevet 5. februar 2004 Servitørene sjenker nok det de kan de... det var bare jeg som regnet litt på økonomien. Siden vi er så få til middag blir det minimalt med taler og neppe så langvarig middag, og da går det nok litt mindre vin. Dessuten må vi kjøpe drikken til middagen gjennom de som har maten, mens drikke til baren har vi med selv, så for oss er det billigere om folk drikker i baren... :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lullu Skrevet 5. februar 2004 #6 Del Skrevet 5. februar 2004 Engel: Da forstår jeg problemstillingen din. Hadde regnet 2 personer pr. flaske jeg da. Så hadde jeg regnet med et par ekstra "just in case". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest glamourgirl Skrevet 5. februar 2004 #7 Del Skrevet 5. februar 2004 Engel: Da forstår jeg problemstillingen din. Hadde regnet 2 personer pr. flaske jeg da. Så hadde jeg regnet med et par ekstra "just in case". Enig, men regn litt mindre til forrett og litt mer til hovedrettt, hvis du har tenkt å skille mellom hvit til for og rød til hoved. Man rekker sjelden mer enn ett glass hvit til forretten. Og ca to røde til hoved rett. En flaske per tredjepers til forrett, og to per pers til hoved... Kjøp vin i Sverige Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
prinsipessa Skrevet 5. februar 2004 #8 Del Skrevet 5. februar 2004 Skal man ha hvitvin til forretten så regner man to glass pr gjest. Og har man rødvin til hovedretten så regner man en halv flaske pr gjest. Det er fem glass på en flaske vin. Og man regner et glass av dessertvin pr gjest... Det annbefaler jeg absolutt, dessert vin er jo så godt!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 8. februar 2004 #9 Del Skrevet 8. februar 2004 Vi kommer også til å handle litt vin i Sverige, men det blir nok helst kartongvinen vi har tenkt å ha i baren. Vi har tenkt å inngå en avtale med polet om å få levere tilbake de flaskene vi kjøper for mye. Da er det viktig å innformer serveringshjelpa om at de ikke åpner unødig mange flasker i gangen. Det er ganske vanlig å gjøre det sånn etter hva jeg forstår. Mulig det går an å heller få regning på det du har brukt til slutt i stede for å betale på forskudd også?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vimsevips Skrevet 8. februar 2004 #10 Del Skrevet 8. februar 2004 Vi regner 5 enheter alkohol (glass) per gjest på hele festen, og har da tenkt 3 til middagen og 2 til festen. Vi blir ca 90 til middag og 110 til kaffe. Noen drikker ikke i det hele tatt, andre drikker mer. Tallene har vi kommet frem til etter hva som er snittet per gjest på utesteder en fredag/lørdag kveld. Der ligger snittet på ca 2 enheter per gjest. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 9. februar 2004 #11 Del Skrevet 9. februar 2004 Vi blir 102 til middag, der ti er barn og ti andre ikke drikker. vi har kjøpt sytti flasker vin til middagen, men vi skal ha koldtbord uten forrett, og ha kaffe avec i en annen salong. Så jeg tipper det burde holde for oss.... Vi skal servere øl og mineralvann til middag også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
zmurfette Skrevet 9. februar 2004 #12 Del Skrevet 9. februar 2004 Vi regner ca. 1 flaske vin per person. Kjøper ca. 70/30 med rødvin/hvitvin (skal ha buffet). Det er mye farligere for meg om vi går tomme enn om vi har igjen 10-30 flasker når kvelden er omme. Kan alltids bruke de som presanger utover året. Eller drikke de opp selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 9. februar 2004 #13 Del Skrevet 9. februar 2004 Man får levert tilbake uåpna vinflasker på polet om man har noen igjen, så det er bedre å kjøpe inn for mange enn for få. Det er vanlig å regne et glass vin til hver rett, men to til tre glass på hovedretten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2004 #14 Del Skrevet 9. februar 2004 Jeg har fått høre fra et lokale der vi undersøkte at det er vanlig å regne en halv flaske rødvin per pers til hovedretten og desserten. I tillegg kommer et glass hvitvin til forrett og et glass velkomstdrink. Jeg tror man har lett for å beregne altfor mye drikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 9. februar 2004 #15 Del Skrevet 9. februar 2004 Jeg har fått høre fra et lokale der vi undersøkte at det er vanlig å regne en halv flaske rødvin per pers til hovedretten og desserten. I tillegg kommer et glass hvitvin til forrett og et glass velkomstdrink. Jeg tror man har lett for å beregne altfor mye drikke. Unskyld meg, men hvaslags type sted er det du har snakka med som anbefaler rødvin til desserten? :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå