Rannva Skrevet 4. februar 2004 #1 Skrevet 4. februar 2004 Vi (sambo :oops: ) har nettopp anskaffet en dampe-sak til å ha oppi gryten. Dette er jo en genistrek! Potetene blir perfekte, og koker aldri i stykker. Lurer på hvorfor vi ikke begynte med det for leeenge siden! :klø:
Rannva Skrevet 5. februar 2004 Forfatter #3 Skrevet 5. februar 2004 Det tar ca like lang tid som koking. Kjøp en damprist (ca 50,-?) som settes i gryten. Den har "vinger" og kan tilpasses de fleste vanlige gryter. Pga ben på risten, blir bunnen stående ca 2 cm over grytebunnen. Fyll mellomrommet med vann, og la dette koke mens potetene (og/eller andre grønnsaker) ligger i risten. Risten har håndtak i midten, og kan enkelt løftes ut av gryten. Potetene holder formen, og blir helt gjennomkokte. Perfekt for meg, som må ha den gjennomkokte. Pleide ende opp med potetsuppe.. :oops:
Birgitte Skrevet 5. februar 2004 #4 Skrevet 5. februar 2004 I tillegg til at poteter og grønnsaker holder fasongen, beholder de også flere av vitaminene ved damping. Og fargen på feks. brokkoli holder seg frisk og fin.
Iset Skrevet 5. februar 2004 #5 Skrevet 5. februar 2004 kjøpte egen dampkoker for over ett år siden, men den står ubrukt i esken enda :oops: ble minnet på å pakke den ut når jeg leste dette innlegget nå :D
Gjest Anonymous Skrevet 5. februar 2004 #6 Skrevet 5. februar 2004 Dette har alltid vert på markedet. Var mere vanlig i husholdningen før. Både din bestemor og din oldemor hadde slik. Det er et kjøkkenredskap som er litt "ute". Mest blant de yngre. For 20 år siden kom dampkokeren og tok over til noen. Det er et "must" å ha i kjøkken.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå