Rannva Skrevet 4. februar 2004 #1 Del Skrevet 4. februar 2004 Noen som har en god og enkel bolleoppkrift de vil dele med meg? Fikk pluttselig lyst på boller. Har forresten bare tørrgjær, håper det ikke er vanslkeligere en vanlig gjær.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rannva Skrevet 4. februar 2004 Forfatter #2 Del Skrevet 4. februar 2004 Never mind, fant oppskrift selv. Nå står bollene i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. februar 2004 #3 Del Skrevet 4. februar 2004 Nam nam, du har fristet meg. Tror jeg må bake boller jeg også. Tørrgjær er ikke vanskeligere enn vanlig gjær (veldig praktisk å alltid ha i hus hvis man f.eks. plutselig får lyst på boller, de fleste har jo mel, sukker og andre basisingredienser uansett). Det eneste er at væsken skal være litt varmere (40 grader, mot 37 grader for fersk gjær). Om du har brukt kaldere gjær er det forøvrig ikke noe problem, den trenger bare litt ekstra hevetid, bedre med for kald væske enn for varm (da drepes gjæren). For å sjekke om deigen er ferdig hevet kan du bruke et fyrstikk-triks jeg lærte en gang. Du lager en grop i deigen med en finger, så tenner du en fyrstikk som du holder i gropen, og hvis den slokner så er deigen ferdig hevet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlaBla Skrevet 5. februar 2004 #4 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg har smakt verdens beste boller. Og tro det eller ei det er dem som tupperware lager når de holder bake party. De er kjempe gode. Det er en bolledeig man ikke tar i før man skal spise dem. Jeg har oppskriften hjemme, hvis ønskelig skal jeg legge den ut i morgen. Viste du forresten at gjær blandet med sukker blir flytende. Og i og med at du aldri tar i deigen blir det heller ikke for mye mel i. Og de smakes. Vidunderlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. februar 2004 #5 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg har smakt verdens beste boller. Og tro det eller ei det er dem som tupperware lager når de holder bake party. De er kjempe gode. Det er en bolledeig man ikke tar i før man skal spise dem. Jeg har oppskriften hjemme' date=' hvis ønskelig skal jeg legge den ut i morgen. Viste du forresten at gjær blandet med sukker blir flytende. Og i og med at du aldri tar i deigen blir det heller ikke for mye mel i. Og de smakes. Vidunderlig.[/quote'] Jeg trenger alltid nye oppskrifter! Laget boller i går jeg også, de ble kjempegode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 5. februar 2004 #6 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg har aldri klart å bake boller. Rundstykker, ja. Kaker, ja. Desserter, ja. Men boller, nei! Til jeg prøvde de ferdige melblandingene. De er kjempegode, enkle og nå kan også Tusenfryd bake boller! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluebird Skrevet 5. februar 2004 #7 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg vil slå et slag for Vigfas hveteboller. De er kjempegode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. februar 2004 #8 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg vil slå et slag for Vigfas hveteboller. De er kjempegode. Det er akkurat den jeg bruker (men jeg sløyfer hornsaltet). :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 5. februar 2004 #9 Del Skrevet 5. februar 2004 Jeg har aldri klart å bake boller. Rundstykker, ja. Kaker, ja. Desserter, ja. Men boller, nei! Til jeg prøvde de ferdige melblandingene. De er kjempegode, enkle og nå kan også Tusenfryd bake boller! Det innlegget kunne jeg skrevet selv... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maiaa Skrevet 5. februar 2004 #10 Del Skrevet 5. februar 2004 Vigfa sine er kjempegode!!! Jeg dropper også hornsaltet, men har i steden 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker i. ALLTID vellykket! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. februar 2004 #11 Del Skrevet 5. februar 2004 Vigfa sine er kjempegode!!! Hehe, her går de under navnet Wenches boller (etter Wenche fra God Morgen Norge, hvor jeg (og Vigfa tydeligvis) fant oppskriften. Bruker ikke bakepulver eller vaniljesukker i heller, en synes du de smaker bedre av det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guro Skrevet 6. februar 2004 #12 Del Skrevet 6. februar 2004 Jeg har oppskrift på verdens beste boller! Bakte dem selv i går, og de ble vellykket som vanlig. Fordi det både er gjær og bakepulver i dem, blir de ekstra luftige og lekre. 75 g margarin 3,5 dl melk 50 g gjær 500 g hvetemel 100 g sukker 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker Smelt margarin og ha i melken. Varm blandingen til den er ca. 37 grader og ha i gjæren. Ha gjærblandingen i en bakebolle og tilsett de tørre ingrediensene. Tilsett gjerne litt og litt ekstra hvetemel til deigen så vidt slipper bakebolla. Deigen skal være litt klissete. Forheves og etterheves. Stekes ved 250 grader til de er gyllenbrune (ca. 5 minutter). Nytes! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ola Skrevet 7. februar 2004 #13 Del Skrevet 7. februar 2004 Venter spent på oppskriften... :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. februar 2004 #14 Del Skrevet 8. februar 2004 Venter spent på oppskriften... Den tupperware oppskriften lurer jeg også veldig på..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillebi Skrevet 8. februar 2004 #15 Del Skrevet 8. februar 2004 Hvordan kan man lage boller uten å ta i dem? Man må vel elte ut deigen og trille ut bollene?? Eller har Tupperware spesielt utstyr for dette også? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 8. februar 2004 #16 Del Skrevet 8. februar 2004 Venter spent på oppskriften... :-? Jeg også. *litt utålmodig* :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vega Skrevet 8. februar 2004 #17 Del Skrevet 8. februar 2004 Boller... Boller... :D BOLLER! :-? Her går det mest i ferdigblanding, er de beste... Aberet er at jeg spiser så mange av dem... Samboer laget middag i dag, kanskje jeg skal hinte - er jo morsdag og greier...før dagen er over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maiaa Skrevet 9. februar 2004 #18 Del Skrevet 9. februar 2004 Hehe, her går de under navnet Wenches boller (etter Wenche fra God Morgen Norge, hvor jeg (og Vigfa tydeligvis) fant oppskriften. Bruker ikke bakepulver eller vaniljesukker i heller, en synes du de smaker bedre av det? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har smakt uten bakepulver og vaniljesukker :oops: , men jeg hørte at bollene blir ekstra luftige med litt bakepulver i, og vaniljesukker er jo alltid godt i boller! Er det "Wenches boller", ja! Da skal jeg ikke gi all æren til Vigfa! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlaBla Skrevet 9. februar 2004 #19 Del Skrevet 9. februar 2004 Tupperwareboller. Verdens beste. Blir ikke fulle av mel. 100g fersk gjær 100g sukker 200g margarin 3dl melk 3dl vann 1kg hvetemel 2ts kardemomme Smuldre gjær og sukker til det blir flytende (det skjer en kjemisk reaksjon). Rør det flytende i den flytende gjæren. Tilsett melet til slutt. Deigen blir litt klissete, men her skal du egentlig bare elte deigen med en slikkepott og dermed slipper du å bli klissete på hendene. Hev i ca 30 min. Bak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlaBla Skrevet 9. februar 2004 #20 Del Skrevet 9. februar 2004 Hvordan kan man lage boller uten å ta i dem? Man må vel elte ut deigen og trille ut bollene?? Eller har Tupperware spesielt utstyr for dette også? Oppskriften er nå lagt ut. Det hun gjorde med deigen etter at den var ferdig hevet. Hvelvet den ut på benken (selfølgelig hadde hun tupperwarebakeunderlag, men benken funker fint). Så tok hun en liten bollekopp. Den var litt rund i kantene inne. Vet ikke om det hadde noe å si. (koster 30,- på tupperwareparti) Men når hun hadde veltet deigen på benken tok hun altså denne koppen, trykket ut en liten del på kanten av deigen med koppen, også lagde hun sirkler med armen (eltet liksom deigne inne i denne koppen). Bollene ble helt glatte ikke en eneste sprekk. Så tok ho slikkepottene og satte dem på brettet. NAMNAM Må prøves. Jeg er forøvrig veldig glad i tupperware. Det er morsomt når man har så bra produkter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå