Gå til innhold

Chili con carne..


Gjest LadyAntebellum

Anbefalte innlegg

Gjest LadyAntebellum

Laget chili con carne på fredag, hvor lenge er den holdbar? Kan vi ha restene til middag imorgen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lukt på den. Lukter det ok - go for it! Synes ikke siden fredag var så mange dager, så det går nok fint. Iselin: Joda, middagsrester kan spises flere dager etter sin opprinnelse i grytene! Rester er digg :takke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Opptil fem dagar har eg hatt mat som gryter og supper i kjøleskapet og spist det utan problem. Det forutset imidlertid nokre detaljar:

* Maten må lukte godt og sjå fin ut. Ingen muggdannelse eller anna nedbryting må ha starta.

* Maten må ha blitt satt kaldt med ein gong måltidet var ferdig. Den bør ikkje ha stått på benken i ei gryte over natta før den vart sett i kjøleskapet.

* Maten må varmast godt opp, den skal vere gjennomkokt før den vert servert.

* Maten må ha vore i tett boks eller anna egna emballasje i kjøleskapet.

* Maten må ikkje innehalde erter. Erter dannar svovelstoff veldig raskt, som vil auke farta på nedbrytingsprosessen veldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Jeg har spist middagsrester en uke etterpå jeg, som har stått i kjøleskapet. Men jeg lukter alltid på det og ser nøye etter evt. mugg eller lignende.

Neste gang du lager det så kan du jo fryse det ned med en gang. Rester holder mye lenger nedfryst! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg fryser restene eller gir det til foreldrene mine sine hunder:)

NB de får ikke potet eller annet skadelig !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...