AnonymBruker Skrevet 30. mai 2012 #1 Skrevet 30. mai 2012 Leser så mange som skriver at de spiser havregrøt osv.. lurte bare på hva som er bra med det? Er det mange vitaminer eller? Jeg synes det smaker godt, men går ned i vekt nå. Er det bra å spise det da?
Vulpes Skrevet 30. mai 2012 #3 Skrevet 30. mai 2012 Vet ikke hvor sunt det egentlig er, men det er billig og metter bra, samt enkelt å lage.
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2012 #4 Skrevet 30. mai 2012 Det metter, er kalorifattig (så lenge du ikke pøser på med sukker), og du får i deg fiber, jern og flere andre viktige sporstoffer. Og så regulerer det magen. 1
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2012 #5 Skrevet 30. mai 2012 er kalorifattig Er vel ikke helt rektig. 350kcal pr 100gram og man må ofte ha 2-300gram for å bli mett.
klumsa Skrevet 30. mai 2012 #6 Skrevet 30. mai 2012 Det er masse fiber og er kjapt å lage, veldig greit til frokost
Gjest Yellow Taxi Skrevet 30. mai 2012 #7 Skrevet 30. mai 2012 350kcal pr 100gram og man må ofte ha 2-300gram for å bli mett. Jeg spiser great (Axa) havregrøt noen ganger til frokost. Det er 50 gram og med en banan ved siden av er det nok. 300 gram høres fryktelig mye ut.
Gjest Nanne70 Skrevet 30. mai 2012 #8 Skrevet 30. mai 2012 Er vel ikke helt rektig. 350kcal pr 100gram og man må ofte ha 2-300gram for å bli mett. Dette er kaloriinnholdet i 100 g tørr gryn. Ferdig grøt kokt med vann inneholder bare litt over 50 kcal pr 100 g. Jeg pleier å koke grøt på havrekli, som inneholder litt mindre kcal og nesten dobbelt så mye protein som havregryn, og jeg synes denne grøten smaker bedre, metter bedre og blir mindre "limete". Jeg bruker 1 dl kli, 2 dl vann og 0.5 dl ekstra lett melk, samt en ts honning for smakens skyld, og da blir en porsjon grøt på litt over 200 kcal. Strør kanel på toppen.
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2012 #9 Skrevet 6. juni 2012 Er vel ikke helt rektig. 350kcal pr 100gram og man må ofte ha 2-300gram for å bli mett. hø. jeg bruker 30 g tørr havregryn og blir mett på det. 1
AnonymBruker Skrevet 6. juni 2012 #10 Skrevet 6. juni 2012 Hva er forskjell på havregryn lettkokte og store flak? Hva er sunnest?
Vulpes Skrevet 6. juni 2012 #11 Skrevet 6. juni 2012 Hva er forskjell på havregryn lettkokte og store flak? Hva er sunnest? Har hørt at de store flakene har såkalte saktere karbohydrater og dermed er sunnere, men har ingen gode kilder på dette.
iskaffe Skrevet 6. juni 2012 #13 Skrevet 6. juni 2012 Aaaah havregrøt var virkelig tingen da jeg gikk ned i vekt! Det var det som omsider fikk bort de siste kiloene. Havregrøt er veldig sunt, full av fiber og metter leeeenge. Man får en energi som holder seg jevnt, og ikke går i daler. Min personlige erfaring er at jeg sjeldent får søtsug de dagene jeg spiser havregrøt, men har ikke lest meg opp på om det er noe som de fleste opplever. Noen nevnte over at man trenger 200-300gram for å bli mett. Men da tror jeg man må virkelig ha en stor magesekk, for havregrøt sveller jo til dobbel størrelse når den blir kokt. For meg holder det med 40gram havregrøt kokt på vann til frokost. Det tilsvarer ca. 135kcal. Er jeg litt ekstra sulten tar jeg en dobbel porsjon = 270kcal. Og da blir iallefall jeg stappe mett! Tilbereder med eplebiter og blåbær på toppen. Nam!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå