Arkana Skrevet 2. februar 2004 #2 Skrevet 2. februar 2004 Bernaise 1/2 kopp hvitvinseddik 3 hakkede sjalottløk 8 hele sorte pepperkorn 1 laurbærblad 1/4 ts tørket estragon 4 eggeplommer 250 g smør Bland eddik, sjalottløk, pepper, laurbærblad og estragon i en kjele og kok opp. La småkoke uten lokk til blandingen har redusert til det halve. Sil av og ta vare på væsken. Ha eggeplommene i en bolle og bland godt. Rør gradvis inn kryddervæsken. Legg bollen over vannbad, vannet skal ikke berøre bollen. Visp smøret inn gradvis, en terning om gangen. Vannet under skal ikke koke, bare ligge rett under kokepunktet. Hvis sausen skiller seg visp inn 1 ss kokende vann. Jeg har også en superenkel versjon (tatt fra Nigella Lawson) som jeg egentlig synes er vel så god som den over, og den tar mindre tid fordi man ikke lager det krydderavkoket. Du legger 4 eggeplommer i en glassbolle over vannbad. Tilsetter 1/4 ts tørket estragon og 2 ss hvitvinseddik. Så visper du mens du har i 250 g smør i små klumper. Til slutt smaker du til med salt og pepper.
Arwen Skrevet 3. februar 2004 Forfatter #3 Skrevet 3. februar 2004 Takk :D Får prøve på lørdag (og ha en ferdig pose i skuffen tilfelle det går galt)
Gjest gjest1 Skrevet 3. februar 2004 #4 Skrevet 3. februar 2004 Bare sånn for ordens skyld ekte bernaise skal lages med klaret smør. Ellers er Arkanas oppskrift perfekt.
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2015 #5 Skrevet 16. mai 2015 Bare sånn for ordens skyld ekte bernaise skal lages med klaret smør. Ellers er Arkanas oppskrift perfekt. At man smelter godt smør? Anonymous poster hash: d8b4c...cd8
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2015 #6 Skrevet 16. mai 2015 At man smelter godt smør? Anonymous poster hash: d8b4c...cd8 Nei, at man fjerner det hvite som skilles ut av smøret når man smelter det. http://mattips.org/klaret-smor/ Anonymous poster hash: b6eb6...0d4 1
AnonymBruker Skrevet 23. august 2015 #7 Skrevet 23. august 2015 At man smelter godt smør? Anonymous poster hash: d8b4c...cd8 Du ser vel at denne er 11 år gammel?Anonymous poster hash: 27417...426
AnonymBruker Skrevet 24. august 2015 #8 Skrevet 24. august 2015 Åh, Arwen Anonymous poster hash: f2295...66d
AnonymBruker Skrevet 24. august 2015 #9 Skrevet 24. august 2015 Åh, Arwen Anonymous poster hash: f2295...66d 09.10.09 Anonymous poster hash: e3527...378
AnonymBruker Skrevet 24. august 2015 #10 Skrevet 24. august 2015 Gikk person bak denne brukeren bort? Anonymous poster hash: 27417...426
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå