Gjest smurfa- ulogget Skrevet 2. februar 2004 #1 Skrevet 2. februar 2004 Noen som har gode oppskrifter på muffins? Vanlige, sjokolade..hva som helst. Skal feire Lilles 2- årsdag i morgen og skal bake muffins. Takknemlig for alle svar ! :D Smurfa
Redhead Skrevet 2. februar 2004 #2 Skrevet 2. februar 2004 Amerikanske Muffins Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje") 2,5 dl melk Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, kakapulver etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter. Denne oppskriften er et sikkerstikk!!!
Arkana Skrevet 2. februar 2004 #3 Skrevet 2. februar 2004 Disse er nydelige: 2,5 dl melk 1 egg 3/4 dl matolje 4,8 dl mel 3 store ts bakepulver en klype salt 1,5 dl sukker Forslag til smakstilsetning: Sjokoladebiter Revet gulrot Most banan m/ hakkede mandler Blåbær Eple + kanel (bruk gjerne brunt sukker istedet for vanlig) Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer som ligger i muffinsbrett. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter.
Arkana Skrevet 2. februar 2004 #4 Skrevet 2. februar 2004 Amerikanske Muffins Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje") 2,5 dl melk Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, kakapulver etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter. Denne oppskriften er et sikkerstikk!!! Hehe, vi har visst samme oppskrift. I allefall et tegn på at de er gode!
Redhead Skrevet 2. februar 2004 #5 Skrevet 2. februar 2004 Disse er nydelige: 2,5 dl melk 1 egg 3/4 dl matolje 4,8 dl mel 3 store ts bakepulver en klype salt 1,5 dl sukker .............................................. Ser ut til at vi har samme oppskrifta :blunke: !
Redhead Skrevet 2. februar 2004 #6 Skrevet 2. februar 2004 Hehe, vi har visst samme oppskrift. I allefall et tegn på at de er gode! To sjeler en tanke Men de er kjempegode!!!
Bergenspike Skrevet 2. februar 2004 #7 Skrevet 2. februar 2004 Å, de der så gode ut! Den oppskriften jeg har inneholder så mye smør at den kan ikke anbefales.
Gjest Anonymous Skrevet 2. februar 2004 #8 Skrevet 2. februar 2004 De er kjempegode! lagde bananmuffins i går med den oppskrifta! Suksess!
Gjest Mayamor Skrevet 3. februar 2004 #9 Skrevet 3. februar 2004 Denne oppskriften har jeg også brukt med stort hell... Fant den her på Kg i fjor - har vært laget en del ganger etterhvert ja... :oops: Mayamor
Gjest Hulderjenta Skrevet 4. februar 2004 #10 Skrevet 4. februar 2004 4,8 dl hvetemel...? Men denne skal jeg prøve. Nu! I dette øyeblikk forlater jeg KG og går på kjøkkenet! :D
Arkana Skrevet 4. februar 2004 #11 Skrevet 4. februar 2004 4' date=8 dl hvetemel...? Det har vel noe med at oppskriften opprinnelig er amerikansk, de bruker litt andre mål enn oss, så derfor blir det litt "underlige" mål når de gjøres om til våre.
BlaBla Skrevet 5. februar 2004 #12 Skrevet 5. februar 2004 Må bare få si at de ferdigpakkene i butikken er utrolig gode. Smaker sånn muffins skal smake. Og veldig enkelt å lage.
Gjest Hulderjenta Skrevet 5. februar 2004 #13 Skrevet 5. februar 2004 4' date=8 dl hvetemel...? Men denne skal jeg prøve. Nu! I dette øyeblikk forlater jeg KG og går på kjøkkenet! :D Et tips til dere som vil prøve oppskriften i denne tråden: IKKE bruk soyaolje.... Den gir en jæ**ig bismak.... :x Muffinsene i går ble totalt mislykket... Men har kjøpt olivenolje i dag, og skal teste ut oppskriften på nytt - en annen dag. :D
Arkana Skrevet 5. februar 2004 #14 Skrevet 5. februar 2004 Et tips til dere som vil prøve oppskriften i denne tråden: IKKE bruk soyaolje.... Den gir en jæ**ig bismak.... :x Muffinsene i går ble totalt mislykket... Men har kjøpt olivenolje i dag, og skal teste ut oppskriften på nytt - en annen dag. :D Jeg bruker alltid soyaolje, synes ikke det smaker noe i det hele tatt. Olivenolje i søt bakst, det må da smake helt forferdelig! :-?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå