Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Neste helg skal jeg feire bursdag med nærmeste familie, og har invitert til lunsj.

Foreløpig har jeg kun planlagt litt forskjellig spekemat og melon, og trenger noen andre forslag til småretter som passer til dette :) Gjerne kaldmat.

Tips? :jepp:

Skrevet

Pai funker ofte godt lunken. Og det er lett å lage vegetarisk også hvis det er et poeng.

Skrevet

Vegetarmat går det ikke mye av her i huset, så det går nok fint:)

Du har ikke tilfeldigvis noen gode oppskrifter på pai også? :D

Skrevet

Hehe, mine oppskrifter et av typen, lag paibunn, fyll paien med ønsket fyll og hell passelig mye passelig krydret eggestand over. Stek til den er ferdig.

Vet ikke om det hjalp så mye...

Gjest Ludovie
Skrevet

Tomat- og mozzarellasalat med olivenolje og frisk basilikum

Couscoussalat med tomat, agurk, vårløk eller rødløk, og mengder av bladpersille og mynte

Sellerirotremulade (grovrevet sellerirot med en dressing av majones og/eller crème fraîche og grov sennep)

Grillede asparges med olivenolje og høvlet parmesan

Hermetiske artisjokkhjerter marinert i olivenolje, hvitløk og persille

Gresk salat

Spansk potetomelett

Saltkokte amandinepoteter

Aïoli

'Devilled eggs' (hardkokte egg som man deler i to, tar ut plommen og blander den med diverse smakstilsetninger og eventuelt majones, før man legger det tilbake der plommen var)

Eggesalat av hakkede hardkokte egg, majones og finsnittet purreløk

Gazpacho (kan serveres i små shotglass, eller eventuelt i små skåler (og i så fall gjerne med hardkokte vaktelegg og/eller strimlet spekeskinke på toppen))

Tynne skiver salmalaks marinert i appelsin og lime

Brandade (en slags klippfiskrøre)

:)

  • Liker 3
Gjest Ludovie
Skrevet

Hehe, mine oppskrifter et av typen, lag paibunn, fyll paien med ønsket fyll og hell passelig mye passelig krydret eggestand over. Stek til den er ferdig.

Vet ikke om det hjalp så mye...

:ler:

Fyll av brokkoli og løk passer nok veldig godt til spekemat.

Gjest Ludovie
Skrevet

Kom på en annen ting: Kjevle ut butterdeigplater litt, pensle med eggeplomme, strø over (bare litt!) kajennepepper, og revet parmesan. Bruk et pizzahjul eller lignende, del opp platene i strimler, og stek i ovnen.

  • Liker 1
Gjest Ludovie
Skrevet

Enda mer, hehe.

Skrell 1 kg rødløk, og del i tynne ringer. La den surre, lenge (MINST en halvtime) på svak varme i litt olje sammen med litt tørket rosmarin, til løken kollapser helt, og nærmest blir til en grøt. Smak til med balsamico, salt, og eventuelt litt sukker om nødvendig. Kjevle ut butterdeigplater, og smør på et tykt lag med snøfrisk. Ha løkkompotten på toppen, og stek i ovnen til butterdeigplatene er gjennomstekt. (Alternativt kan man ha chèvre i skiver oppå løkkompotten istf å ha Snøfrisk nederst.)

Potetsalat med vinaigrette i stedet for majones-/rømmebasert dressing.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Hjemmelaget roastbiff med lun potetsalat

Bruschetta

Pastasalat

Pannestekte eller grillede grønn asparges med spekeskinke og litt parmesan

Skrevet (endret)

Kjevle ut butterdeig og dekk bunnen av en paiform, legg en hel Camembert i midten og hell god honning (eventuelt marmelade) og valnøttet over. Dekk formen med enda et lag butterdeig og stek i ovnen. Selvom dette er mer for dessert å regne er det overraskende godt sammen med salat av ruccola, romano og noen tomater.

Edit: Glemte at du hadde bedt om kald mat, men man kan fint lage paien kvelden før og la den passe segselv i stekeovnen.

Endret av Forever :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...