celujo Skrevet 25. mai 2012 #1 Skrevet 25. mai 2012 Neste helg skal jeg feire bursdag med nærmeste familie, og har invitert til lunsj. Foreløpig har jeg kun planlagt litt forskjellig spekemat og melon, og trenger noen andre forslag til småretter som passer til dette Gjerne kaldmat. Tips?
Kvist Skrevet 25. mai 2012 #2 Skrevet 25. mai 2012 Pai funker ofte godt lunken. Og det er lett å lage vegetarisk også hvis det er et poeng.
celujo Skrevet 25. mai 2012 Forfatter #3 Skrevet 25. mai 2012 Vegetarmat går det ikke mye av her i huset, så det går nok fint:) Du har ikke tilfeldigvis noen gode oppskrifter på pai også? :D
Kvist Skrevet 25. mai 2012 #4 Skrevet 25. mai 2012 Hehe, mine oppskrifter et av typen, lag paibunn, fyll paien med ønsket fyll og hell passelig mye passelig krydret eggestand over. Stek til den er ferdig. Vet ikke om det hjalp så mye...
Gjest Ludovie Skrevet 25. mai 2012 #5 Skrevet 25. mai 2012 Tomat- og mozzarellasalat med olivenolje og frisk basilikum Couscoussalat med tomat, agurk, vårløk eller rødløk, og mengder av bladpersille og mynte Sellerirotremulade (grovrevet sellerirot med en dressing av majones og/eller crème fraîche og grov sennep) Grillede asparges med olivenolje og høvlet parmesan Hermetiske artisjokkhjerter marinert i olivenolje, hvitløk og persille Gresk salat Spansk potetomelett Saltkokte amandinepoteter Aïoli 'Devilled eggs' (hardkokte egg som man deler i to, tar ut plommen og blander den med diverse smakstilsetninger og eventuelt majones, før man legger det tilbake der plommen var) Eggesalat av hakkede hardkokte egg, majones og finsnittet purreløk Gazpacho (kan serveres i små shotglass, eller eventuelt i små skåler (og i så fall gjerne med hardkokte vaktelegg og/eller strimlet spekeskinke på toppen)) Tynne skiver salmalaks marinert i appelsin og lime Brandade (en slags klippfiskrøre) 3
Gjest Ludovie Skrevet 25. mai 2012 #6 Skrevet 25. mai 2012 Hehe, mine oppskrifter et av typen, lag paibunn, fyll paien med ønsket fyll og hell passelig mye passelig krydret eggestand over. Stek til den er ferdig. Vet ikke om det hjalp så mye... Fyll av brokkoli og løk passer nok veldig godt til spekemat.
Gjest Ludovie Skrevet 25. mai 2012 #7 Skrevet 25. mai 2012 Kom på en annen ting: Kjevle ut butterdeigplater litt, pensle med eggeplomme, strø over (bare litt!) kajennepepper, og revet parmesan. Bruk et pizzahjul eller lignende, del opp platene i strimler, og stek i ovnen. 1
Gjest Ludovie Skrevet 25. mai 2012 #8 Skrevet 25. mai 2012 Enda mer, hehe. Skrell 1 kg rødløk, og del i tynne ringer. La den surre, lenge (MINST en halvtime) på svak varme i litt olje sammen med litt tørket rosmarin, til løken kollapser helt, og nærmest blir til en grøt. Smak til med balsamico, salt, og eventuelt litt sukker om nødvendig. Kjevle ut butterdeigplater, og smør på et tykt lag med snøfrisk. Ha løkkompotten på toppen, og stek i ovnen til butterdeigplatene er gjennomstekt. (Alternativt kan man ha chèvre i skiver oppå løkkompotten istf å ha Snøfrisk nederst.) Potetsalat med vinaigrette i stedet for majones-/rømmebasert dressing.
hobbychef Skrevet 6. juni 2012 #9 Skrevet 6. juni 2012 Hjemmelaget roastbiff med lun potetsalat Bruschetta Pastasalat Pannestekte eller grillede grønn asparges med spekeskinke og litt parmesan
Topplue Skrevet 7. juni 2012 #10 Skrevet 7. juni 2012 (endret) Kjevle ut butterdeig og dekk bunnen av en paiform, legg en hel Camembert i midten og hell god honning (eventuelt marmelade) og valnøttet over. Dekk formen med enda et lag butterdeig og stek i ovnen. Selvom dette er mer for dessert å regne er det overraskende godt sammen med salat av ruccola, romano og noen tomater. Edit: Glemte at du hadde bedt om kald mat, men man kan fint lage paien kvelden før og la den passe segselv i stekeovnen. Endret 7. juni 2012 av Forever :)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå