Avalon Skrevet 24. mai 2012 #1 Skrevet 24. mai 2012 Det er jo flere blomster man kan spise, men hva med div. sprøytemidler osv? Tenker f.eks hvis jeg kjøpte en blomst som man kan spise og brukte blomstene som garnityr, kunne folk har blitt dårlige da? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg fikk en fiks idè til en kake jeg skal bake til et bryllup. Det hadde jo sett skikkelig romantisk ut med ferske blomster på som man kan spise. Er bare redd for å "forgifte" selskapet Er meget kort tid igjen til bryllupet så er mulig jeg sparer blomsteridèen til en annen anledning også, men alltid kjekt å kunne spørre her!
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #2 Skrevet 24. mai 2012 Konditorier kan skaffe de de spiselige blomstene, og da er de garantert ikke giftige 2
Avalon Skrevet 24. mai 2012 Forfatter #3 Skrevet 24. mai 2012 Konditorier kan skaffe de de spiselige blomstene, og da er de garantert ikke giftige Så flott! Da er det vel sikkert bare å spørre hvilken som helst "baker" da. Men, hadde noen av dere tatt sjansen på at blomstene var OK selv om de ikke kom fra en baker?
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #5 Skrevet 24. mai 2012 Meget betimelig spørsmål, trådstarter! Jeg reagerte selv på en episode av 4 stjerners middag en tidligere sesong, da en deltaker laget rosegelé (roser er spiselige) av roseblader fra Frogerparken. Roser er jo utsatt for masse sykdom, og dermed tungt sprøytet, som regel, i hvert fall dem man finner i offentlige parker. Det beste er nok å få blomster fra folk man kjenner, eller selvsagt plukke i egen hage. Stemor og fioler er også spiselige, samt ringblomster. Ellers er det en trend av dimensjoner med spiselige blomster for tiden, dels inspirert av det nye nordiske kjøkkenet. På store supermarkeder i Europa får man kjøpt ferdige esker med blomster til å pynte maten med - jeg så det selv i fjor på La Grande Épicérie i Paris. Så du følger med i tiden, trådstarter!
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #6 Skrevet 24. mai 2012 Jeg ville ikke kjøpt blomster i blomsterbutikk, det meste der er sprøytet ganske kraftig. Men kjenner du noen med hage er det jo bare å spørre
Boudicca Skrevet 24. mai 2012 #7 Skrevet 24. mai 2012 (endret) Natt og dag kan man spise. Pene å se på er de også. Finner de ute i naturen nå. Har allerede sett en del. Endret 24. mai 2012 av Boudicca
venus_ Skrevet 24. mai 2012 #8 Skrevet 24. mai 2012 Du får kjøpt spiselige blomster i store dagligvarebutikker, har ikke de det inne spør om de kan bestille det for deg.
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2012 #9 Skrevet 25. mai 2012 http://www.telen.no/forbruker/bolig/her-er-blomstene-du-kan-spise-1.6387718 Fant dette: 15 spiselige blomster * Agurkurt: Agurkurt er en gammel legeplante som stammer fra Sør-Europa. Smaken kan som navnet tilsier minne om agurk. De blå blomstene gjør seg godt som dekorasjon på desserter og bakverk, eller til å fryses ned i isbiter. * Ringblomst: Ringblomst har blitt mye brukt som krydder, både i tørket og frisk tilstand. Fargen er så sterk at den farger brød, ris og rotfrukter vakkert gule når den koker eller steker den med. Plukk gjerne av kantkronene og frys dem ned – så kan du drysse dem over salaten også gjennom vinteren. * Stemorsblomst: Stemorsblomst egner seg godt som kakepynt, eller til å fryses inn i isbiter. * Blomkarse: Blomkarse har en frisk karsesmak. Blomstene har fine farger, og kan for eksempel serveres som forrett, fylt med risblanding eller urteost. Frøene kan syltes på samme måte som kapers, eller tørkes og has i pepperkvernen. * Løkblomster: Alle de spiselige løkartene som gressløk, kepaløk, ramsløk og bendelløk gir blomster som kan utnyttes som krydder eller som fargerikt dryss på maten. * Squashblomst: Squashblomster har en litt emmen smak, men de er store og fargerike, og egner seg godt til å serveres med fyll i. Blomstene er også vanlige å fritere. * Lavendel: Lavendel er mest kjent for sin duft, men kan også brukes tørket som krydder eller i te, eller man kan strø friske blomster over alt fra kjøtt til desserter. * Rose: Alle roser kan spises. Særlig dekorative blir kronbladene hvis de kandiseres. De kan også brukes til saft eller gelé, eller tørkes og brukes til blant annet te. * Solsikke: Solsikken er mest kjent for sine spiselige frø, men selve blomsterbladene kan også spises, og har en bittersøt smak. * Løvetann: Blomsten egner seg godt til vin, både blomster og blad kan brukes i salat, og roten kan kokes og brukes som grønnsak. * Geitrams: Geitrams vokser gjerne både vilt og i hager. Blomstene er fine å kandisere eller tørke til te, og bladene kan brukes som spinat. * Nellik: Nelliker kommer i et stort antall varianter, og kan både brukes som dekorasjon og krydder på desserter og bakverk. * Kattost: De vakre blomstene pynter opp desserter, bakverk og salater. Frøene minner om unge hasselnøtter på smak. * Nattlys: Nattlys regnes som en viktig medisinplante. Bladene kan spises som spinat, roten kokes som pastinakk, og blomstene dufter og smaker søtt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå