AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #1 Skrevet 24. mai 2012 Dette er ikke bare lett nei.....Prøver å ta av noen kg, men nå har vi altså startet grillsesongen her. Og jeg ser jo at det vi spiser da ikke er det sunneste.... Selve maten er jo grei nok, kan grille fisk, kylling osv. Men hva bruker dere som tilbehør? Har liksom pleid å ha potetsalat, bakt potet med masse smør e.l..... Kutter ned på sånt nå da. Men hva er godt å ha ved siden av? Bare salat blir litt kjedelig i lengden..... Vet ikke om det skal her eller på matforumet, så prøver her siden jeg har fått så god hjelp her tidligere
kråkefjas Skrevet 24. mai 2012 #2 Skrevet 24. mai 2012 Dropp tilbehøret da vel. Det er jo kjøttet som er digg. Evnt ei maiskolbe eller to
Solbærsaft Skrevet 24. mai 2012 #3 Skrevet 24. mai 2012 (endret) Du kan fortsatt spise potetsalat, men lag din egen litt sunnere variant. Her er en oppskrift fra matprat sine sider (potetsalat med kesam). http://www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/potetsalat-med-kesam/ Eventuelt fullkornsris. I tillegg hører en god salat til. Namm! Og grillspyd er fantastisk! Her kan du ha på en hel masse med grønsaker (og som du sikkert vet har grønnsaker massevis bra stoffer som er bra for oss, samtidig som de inneholder få kalorier) Squash, paprika, sopp, løk, hvitløk, maiskolbe (kuttet i skiver) osv. Som kjøtt tar du svinekjøtt eller oksekjøtt i biter (gjerne forhåndsmarinert). Grillspyd + salat + fullkornsris = sunt og godt! Prøv å lage grillspydet med 1/4 kjøtt og 3/4 grønt, så får du i deg massevis av grønsaker. Edit: Og det viktigste av alt: ikke noe saus eller smelta smør! I potetsalaten har du kesam. Eventuelt kan du bruke soyasaus oppå risen (når den er på tallerkenen) hvis ren ris blir for tørt og kjedelig. Bare pass på å ikke ta for mye... Endret 24. mai 2012 av Solbærsaft 1
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #4 Skrevet 24. mai 2012 Du kan fortsatt spise potetsalat, men lag din egen litt sunnere variant. Her er en oppskrift fra matprat sine sider (potetsalat med kesam). http://www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/potetsalat-med-kesam/ Eventuelt fullkornsris. I tillegg hører en god salat til. Namm! Og grillspyd er fantastisk! Her kan du ha på en hel masse med grønsaker (og som du sikkert vet har grønnsaker massevis bra stoffer som er bra for oss, samtidig som de inneholder få kalorier) Squash, paprika, sopp, løk, hvitløk, maiskolbe (kuttet i skiver) osv. Som kjøtt tar du svinekjøtt eller oksekjøtt i biter (gjerne forhåndsmarinert). Grillspyd + salat + fullkornsris = sunt og godt! Prøv å lage grillspydet med 1/4 kjøtt og 3/4 grønt, så får du i deg massevis av grønsaker. Edit: Og det viktigste av alt: ikke noe saus eller smelta smør! I potetsalaten har du kesam. Eventuelt kan du bruke soyasaus oppå risen (når den er på tallerkenen) hvis ren ris blir for tørt og kjedelig. Bare pass på å ikke ta for mye... Ååå, genialt. Takk for svar! Amatør, så har faktisk ikke tenkt på disse tingene. Men dette skal prøves, nam! TS
Solbærsaft Skrevet 24. mai 2012 #5 Skrevet 24. mai 2012 Ååå, genialt. Takk for svar! Amatør, så har faktisk ikke tenkt på disse tingene. Men dette skal prøves, nam! TS Herlighet, ble sulten her jeg satt og skrev. Synd jeg har lovt meg bort på et arrangement i dag (med pizzaservering.. stakkars rumpa mi tåler ikke sånt...). Vil mye heller ha grillspyd i dag.
Honeydew Skrevet 24. mai 2012 #6 Skrevet 24. mai 2012 Signerer på grillspyd med ulikt magert kjøtt (feks ytrefilet av svin, kyllingfilet og mørbrad av storfe), sammen med biter av løk, paprika, champignon og squash! Med feks litt tzatziki til kan dette spises uten noe videre tilbehør, og er kjempegodt OG kjempesunt :D 1
Gjest Katten. Skrevet 24. mai 2012 #7 Skrevet 24. mai 2012 Eventuelt kan du spise en heftig middag, så lenge du ikke spiser så sabla mye resten av dagen. Eller bare mindre posjoner.
AnonymBruker Skrevet 24. mai 2012 #8 Skrevet 24. mai 2012 Dropp tilbehøret da vel. Det er jo kjøttet som er digg. Evnt ei maiskolbe eller to mais er nå ikke så sunt.
Belle de Jour Skrevet 24. mai 2012 #9 Skrevet 24. mai 2012 Tilbehøret grilles også, grønnsaker. Løk, paprika, sopp, asparges ++ Gjerne en god og litt frisk salat til, kanskje med bær i.
Lenemor62 Skrevet 24. mai 2012 #10 Skrevet 24. mai 2012 Jeg bruker lage stekt ris (evt poteter) ved siden av. I den har jeg en pose med fullkornsris, løk,paprika, sjamponjong, masse spinat (elsker spinat), squash, hvitløk, chilli, en hønsebuljong og en desj med soya Det blir ganske mye, så denne oppskriften passer fint til 4 personer. I tilegg får man i seg mange forskjellige grønnsaker, og mye mindre ris Det hender og at jeg lager grønnsaksgraten med poteter. I den har jeg 3 poteter, løk, masse spinat, gulrot, brokoli, blomkål og litt fløte. Da får du egentlig fløtepoteter med masse grønnsaker Jeg tilbreder grønnsakene på denne måten fordi jeg finnes ikke glad i grønnsaker, men når jeg lager rettene på denne måten så må jeg spise de for å få ris eller poteter Litt vanskelig å plukke ut en og en ris :-P Lykke til med grillsesongen!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå