AnonymBruker Skrevet 14. mai 2012 #1 Skrevet 14. mai 2012 Har lagt litt på meg, og ønsker å få de nye kiloene bort. Jeg tror grunnen til vektøkningen er kostholdet mitt. Det sisste halve året har min samboer jobbet svært mye kveld, vi har derfor bare laget middag 1-2 ganger i uken. Jeg har ikke laget skikkelig middag til meg selv, derfor har det blitt mye fjorland grøt, takeaway, spagetti, mr lee, eller bare brød. Planen min nå er å lage mat som jeg kan fryse, for så å ta opp bare en porjson til middag til meg. Jeg har ikke lyst til å lage middag til meg selv hver kveld:( Noen som har ideer til god, sunn mat som lett kan fryses og tas opp i porsjoner?
Taste of Slow Skrevet 15. mai 2012 #2 Skrevet 15. mai 2012 Jeg lager en stor porsjon av det meste jeg spiser - og så fryser jeg ned i porsjonspakninger. For å spare plass i fryseren og ha et godt utvalg: frys maten i plastbokser, og flytt den over til plastposer så snart den er fryst, så kan du stable ivei og ha sunn middag på kort tid hver dag! Ting jeg lager mye av og fryser: - vegetarlasagne - linsegryter - supper (grønnsakssuppe, linsesuppe, blomkålsuppe) - linseboller (med tomat eller thaismak) - hjemmelaget pizza med grov bunn - burgere av bønner og linser - grove hjemmelagde tebriks - grønnsakswok (jeg lager av ferske grønnsaker og smaktilsetter - så er det bare å varme opp når du tar det ut av fryseren) - tomatsaus med grønnsaker- kan brukes både til raske ostesmørbrød og til pasta/spaghetti - kjøp et godt grovbrød, skjær det i skiver og frys - så har du sunt og "ferskt" brød alltid Da har du ihvertfall en start Du finner oppskrifter på det meste på bloggen min. Lykke til! 2
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2013 #3 Skrevet 11. februar 2013 Mer! Anonym poster: bb815ea508fce32d2d676c2b897ba575
Chloe- Skrevet 11. februar 2013 #4 Skrevet 11. februar 2013 (endret) Jeg får hvertfall ikke til å fryse blomkålsuppe. Det lukter promp tilogmed gjennom tupperwareboksen i frossen tilstand, og enda mer promp når jeg varmer den igjen. Dessuten skiller den seg, selv om jeg varmer den sakte. Merkeligste. Løksuppe fungerer derimot bedre! Endret 11. februar 2013 av Chloe- 1
Gjest EryMax Skrevet 11. februar 2013 #5 Skrevet 11. februar 2013 (endret) Chilli con carne, det har jeg lagd og fryst med stort hell i Vefi bokser. Bare velg mager kjøttdeig som svin eller kylling Endret 11. februar 2013 av EryMax
Thorn Skrevet 11. februar 2013 #6 Skrevet 11. februar 2013 -karbonader/kjøttboller -fiskegrateng -fiskekaker/boller -ferdig bolognese, jeg bruker det både til vanlig pasta og i lasagne Ellers er det viktigste for meg å ha rent kjøtt i porsjonsstørrelser i frysen, av typen kyllingfilet, laks, torsk og sei. Som regel veldig enkelt å tilberede, og sunt og godt!
Gjest Funky Punk Skrevet 11. februar 2013 #7 Skrevet 11. februar 2013 Nedfryste grønnsaker i passe porsjoner. Kjøp grønnsaker, vask og kutt og frys ned i poser Ellers gjør jeg som Thorn nevner, har alltid kjøtt i porsjoner slik at det er lett å ta opp bare en kyllingfilet. Bruker nesten aldri mer enn 20 minutter på å lage en vanlig og enkel middag når jeg har råvarene tilgjengelig på den måten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå