Gjest Anonymous Skrevet 28. januar 2004 #1 Skrevet 28. januar 2004 Skal på hytta i helga og trenger noen mattips. Det er kjøleskap og to gassbluss der, ingen komfyr men en peis for f.eks bakte poteter -òg, det er ingen oppvaskmaskin der. Heller ikke innlagt vann. Jeg hater å vaske opp, og i alle fall når målet er å slappe av, så det må være minst mulig tilgrising av kjeler osv, og gjerne noe vi kan lage hjemme på forhånd. Vi er to stykker som liker mat, og liker å lage mat.
Thomasine Skrevet 28. januar 2004 #2 Skrevet 28. januar 2004 Plast eller papp er jo tingen for de som ikke liker å vaske opp - ikke like romantisk men...
Arkana Skrevet 28. januar 2004 #3 Skrevet 28. januar 2004 Hva med å lage ferdig en gryterett som kan varmes opp? Alle ting som skal lages i én panne er lettvint og krever lite oppvask. Lapskaus, omelett, pytt-i-panne o.l. er også kjempegodt. Hva med å ta med ferdiggrillet kylling og lag kyllingsalat? Pasta, egg o.l. kan kokes på forhånd og grønnsakene spises jo kalde. Dressingen kan lages på forhånd.
Thomasine Skrevet 28. januar 2004 #4 Skrevet 28. januar 2004 Reker med tilbehør er nammm.... Og krever ikke mye tilberedning heller... Eller hva med wok?! Trenger bare en masse grønsaker, en god kniv og en skjærefjøl! Ja, også kjøtt/fisk da... :D
Salt Skrevet 29. januar 2004 #5 Skrevet 29. januar 2004 Pizzahorn! De kan du jo lage på forhånd og ta med deg, krever minimalt med bestikk og tallerkener. Eller kyllingsalat som Arkana nevner.
sirka Skrevet 29. januar 2004 #7 Skrevet 29. januar 2004 Trikset er å ta med masse vin og en kjøttgryte av et eller annet slag, laget på forhånd. Så kan man bare slappe av når man har kommet på hytta.
Moonchild Skrevet 29. januar 2004 #8 Skrevet 29. januar 2004 Helstekt lammestek, indrefilet eller entrecote med bakt potet og en god salat er god hyttemat, og dessuten relativt enkelt. Steken kan ferdigmarineres/krydres før avreise. Ta med et steketermometer, så kan man sjekke om steken er ferdig. Det er forøvrig mange supre tips på matprat.no. God tur!
Ingeborg Skrevet 29. januar 2004 #9 Skrevet 29. januar 2004 Helstekt lammestek, indrefilet eller entrecote med bakt potet og en god salat er god hyttemat, og dessuten relativt enkelt. Steken kan ferdigmarineres/krydres før avreise. Ta med et steketermometer, så kan man sjekke om steken er ferdig. Det er forøvrig mange supre tips på matprat.no. God tur! Var det ikke et poeng at det ikke var stekeovn her tro? Ei god suppe, f.eks. kjøttsuppe, eller lapskaus er også nydelig hyttemat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå