Trulte:-) Skrevet 7. mai 2012 #1 Skrevet 7. mai 2012 Jeg lager barnemat selv. Det går mye i kokte poteter, gulerøtter, kålrabi og rotfrukter. Disse koker jeg "ihjel", og tar i blenderen slik at det blir en fin mos. Jeg har spart på små glass fra "kjøpemat", og tenker derfor å hamstre opp litt hjemmelaget babymat. 1. Hvor lenge holder slike hjemmelagde moser seg i kjøleskap? 2. Hvis jeg fryser ned barnemat, hva er den beste måten å tine denne igjen på? 3. Er det noen som har andre tips til hjemmelaget babymat? Hva kan og bør man gi til en baby på rundt et halvt år? :-)
Gjest Annaires Skrevet 7. mai 2012 #2 Skrevet 7. mai 2012 Jeg hadde heller prøvd å dampkoke det, så dreper du ikke alt av smak og næring. Sånn ellers kjøpte jeg avent sine slå beholdere som jeg tok maten i og fryste de ned. I kjøleskapet holder de jo ikke mange dagene.
Trulte:-) Skrevet 8. mai 2012 Forfatter #3 Skrevet 8. mai 2012 Jeg hadde heller prøvd å dampkoke det, så dreper du ikke alt av smak og næring. Sånn ellers kjøpte jeg avent sine slå beholdere som jeg tok maten i og fryste de ned. I kjøleskapet holder de jo ikke mange dagene. Takk for svar! Jeg bruker kokevannet for å tynne ut mosen.. Får jeg ikke med næringsstoffene da? (bruker veldig lite vann i kjelen)
cogito Skrevet 8. mai 2012 #4 Skrevet 8. mai 2012 Matportalen har ei fin side om spedbarnsmat. Der ligger også link til pdf-fil av ei brosjyre som eg fekk utdelt på helsestasjonen. (Mat for spedbarn) Der står det mange gode tips! Mellom anna at maten ikkje bør oppbevarast i kjøleskap i meir enn to dagar. Og at du bør tine fryst mat i kjøleskap eller i vannbad. (Det går ganske raskt å tine små porsjoner i vannbad!) Det er lurt å bruke kokevatnet til mosing, for som du seier, får du då med alle næringsstoffa.
Trulte:-) Skrevet 8. mai 2012 Forfatter #5 Skrevet 8. mai 2012 Matportalen har ei fin side om spedbarnsmat. Der ligger også link til pdf-fil av ei brosjyre som eg fekk utdelt på helsestasjonen. (Mat for spedbarn) Der står det mange gode tips! Mellom anna at maten ikkje bør oppbevarast i kjøleskap i meir enn to dagar. Og at du bør tine fryst mat i kjøleskap eller i vannbad. (Det går ganske raskt å tine små porsjoner i vannbad!) Det er lurt å bruke kokevatnet til mosing, for som du seier, får du då med alle næringsstoffa. Takk for tips!! :-)
AnonymBruker Skrevet 8. mai 2012 #6 Skrevet 8. mai 2012 Fryser i isterningbrett av silikon og Avent begere. Når maten er fryst tar jeg ut isteroningene og oppbevarer dem i bokser. Da er brettene klare for å lage nye porsjoner. Tiner i kjøleskap over natta. Setter opp morgendagens middag kvelden før.
-lykke- Skrevet 8. mai 2012 #7 Skrevet 8. mai 2012 Fryser i isterningbrett av silikon og Avent begere. Når maten er fryst tar jeg ut isteroningene og oppbevarer dem i bokser. Da er brettene klare for å lage nye porsjoner. Tiner i kjøleskap over natta. Setter opp morgendagens middag kvelden før. Så lurt! At jeg ikke har tenkt på det! Planla å hamstre inn masse isterningbrett, men da trenger jeg jo ikke det! Har jo masse bokser å ta det over i
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå