AnonymBruker Skrevet 5. mai 2012 #1 Skrevet 5. mai 2012 Har ikke fått eggeplomme nedi altså.....det blir ikke så stivt at jeg kan snu bollen opp-ned,skal man ikke det?
-Englefjes- Skrevet 5. mai 2012 #2 Skrevet 5. mai 2012 Du må piske eggehvitene stive først, før du har i litt og litt sukker mens du pisker videre. Da blirdet stivt. Bruk metall- eller glassbolle og ikke plastbolle; plastboller en vanskelige å få helt rene for fett, og bare ørlite fett i eggehvitene gjør at de ikke blir stive.
Kakaoen Skrevet 5. mai 2012 #3 Skrevet 5. mai 2012 Støtter den over. Sukkeret skal i gradvis. En teskje/spiseskje av gangen. Alt etter hvor mye du skal piske
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2012 #4 Skrevet 5. mai 2012 ts her. Takk for raskt svar:-) Jeg hadde i alt sukkeret med en gang...så nå vet jeg det. Det ble ganske stivt,men ikke sånn at jeg kunne snu bollen. Nå er kaka i ovnen....håper den blir god likevel? Hvis ikke må jeg lage ei ny...for jeg skal gi den bort i en barnedåp....jaja,bra jeg har resten av dagen på meg:-))
Gjest Blubberella Skrevet 5. mai 2012 #5 Skrevet 5. mai 2012 Det kan også være lurt å ha en liten dråpe eddik eller sitronsaft i eggehvitene. Det er et triks mange sverger til.
Kvist Skrevet 5. mai 2012 #6 Skrevet 5. mai 2012 Tørk ut av bollen med litt eddik på en ren klut før du pisker neste gang, det fjerner evt spor av fettstoffer. Gjør gjerne det med vispene også. I tillegg til å piske bare hviter først og så litt og litt sukker som flere har nevnt.
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2012 #7 Skrevet 5. mai 2012 men siden det ikke ble helt stivt...kan kaka bli bra likevel? Hvordan ser jeg det da...? JEg er en uerfaren kakebaker...så takk for alle innspill:-) TS.
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2012 #8 Skrevet 5. mai 2012 Hvilken kake var det? Og hvordan var konsistensen på selve eggerøren? Som den skal bare ikke fast nok, skum osv.
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2012 #10 Skrevet 5. mai 2012 det er snickerskake....jeg blandet i ritz og peanøtter...da ble røra ganske fast. Spent på resultatet...:-)
Gjest Blubberella Skrevet 5. mai 2012 #11 Skrevet 5. mai 2012 Tørk ut av bollen med litt eddik på en ren klut før du pisker neste gang, det fjerner evt spor av fettstoffer. Gjør gjerne det med vispene også. I tillegg til å piske bare hviter først og så litt og litt sukker som flere har nevnt. Gode tips! Jeg pleier å skylle bolle og visper i glovarmt vann og tørke av med rent papir for å fjerne evt fett. Det funker også.
Gjest Blubberella Skrevet 5. mai 2012 #12 Skrevet 5. mai 2012 det er snickerskake....jeg blandet i ritz og peanøtter...da ble røra ganske fast. Spent på resultatet...:-) Da tror jeg det går helt fint!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå