Gjest Coral Skrevet 26. januar 2004 #1 Skrevet 26. januar 2004 Er glad i tapas, og spiser det ganske ofte ute. Men er ikke så veldig avansert selv ennå, når det gjelder å lage det hjemme. Noen som har noen gode oppskrifter å komme med så hadde det vært supert
Gjest onyx, i.i. Skrevet 26. januar 2004 #2 Skrevet 26. januar 2004 tja... hvor skal jeg begynne? :D Spiste tapas i helgen og da hadde vi: bacondadler (veldig enkelt, ta en daddel, fjern steinen, rull i baconskive som du fester med en tannpirker e.l. og stek) små kjøttboller med chili, hvitløk og persille stekt potet i sterk tomatsaus kongereker i hvitløk, chili og tomat foccacia tatziki aioli chorizopølse manchego (spansk sterk ost av sau, namme nam) gresk salat marinert oliven + fetaost alt hjemmelaget. Litt av kosen å lage mat sammen synes jeg da. Ellers er spansk potetomelett alltid en slager. blåskjell, parmaskinke (eller annen god spekeskinke), steke gode pølser. friterte osteboller. All slags småmat i grunnen :D Alltid en fordel med ting som kan lages i forveien og serveres kaldt + en eller to varme retter.
Gjest care Skrevet 26. januar 2004 #3 Skrevet 26. januar 2004 Denne fikk jeg fra kg i forrigårs Hvitløksreker 24 rå scampi (eller vanlige reker) 4-6 finhakkede hvitløksbåter salt/pepper 1-2 finhakkede røde chili 3 ss olje 3 ss smør saften av 2 lime eller 1/2-1 sitron 3 ss frisk hakket persille eller koriander Mos hvitløk, chili, salt og pepper til en tykk masse. Smør på rekene og legg disse på fat. Dekk til og la stå i kjøleskap minst en time. Varm olje og smør i panne og stek rekene raskt, 3-4 minutter. Legg over på fat. Kok ut panne med limesaft, hell sausen over rekene og strø persille/koriander over.
Arkana Skrevet 26. januar 2004 #4 Skrevet 26. januar 2004 I tillegg til det de andre har skrevet foreslår jeg: Agurk med mynte og chili 2 agurker 2 store tomater 2 hvitløksbåter 2 røde chili 2 beger yoghurt naturell 1 beger creme fraiche 1 ts karve 1/2 ts salt ca 10 mynteblader Riv agurkene grovt og la væsken renne av. Flå tomatene, fjern frøene og skjær opp tomatkjøttet i små terninger. Press hvitløk, finhakk chili og mynte. Bland alle ingrediensene i en bolle, smak til med salt. La den stå kaldt noen timer før servering. Cherrytomatsalat m/koriander 500 g cherrytomater 3 purre 1 bunt koriander 3 cm frisk ingefær 2 fedd hvitløk 3 ss ristet sesamolje 2 ss sitronsaft salt Skold tomatene og ta av skinnet. Skjær purre i fine ringer. Grovhakk koriander, ingefær og hvitløk. Bland alle ingrediensene i en bolle. Chèvre og ruccola-frittata 4 egg salt/pepper 2 1/2 dl ruccola 2 ss olivenolje 120 g chèvre Visp egg, salt og pepper. Grovhakk ruccolaen og bland inn i eggeblandingen. Varm opp olje ien panne som tåler stekovn, tilsett eggeblandingen og stek i ca 2 minutter. Skjær osten i skiver og legg på frittataen. Sett pannen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter, del i "pizzastykker" ved servering. Devilled eggs 6 hardkokte egg 3 ss majones 2 ts Dijon-sennep noen dråper tabasco 1/4 ts chilipulver 1 ts sitronsaft 2 ss finhakket dill strimlet rød chili Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene og bland i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Fyll eggehvitene med blandingen og pynt med strimler av chili. Italienske paprikaruller 6 store paprika, 2 av hver farge salt/pepper 1 dl ferske loffsmuler 1/3 kopp hvitvinseddik ca 100 g olivenmos 2 knuste hvitløksfedd 1/3 kopp olivenolje 1 1/2 ss hakket persille Vask paprika og stek dem ved 180 grader i ca 30 minutter, snu dem 4 ganger underveis. La avkjøles litt og gni av skinnet. Del hver i to og ta ut frø og hinner. Del paprikaene i ca 3 cm striper og dryss salt og pepper på. Legg loffsmulene i eddiken, klem så ut overflødig væske. Bland smulene med olivenmos og hvitløk. Rør inn 2 ss av oljen. Fordel blandingen på paprikabitene og rull dem sammen. Legg på fat og dryss over resten av oljen. Dryss over persille.
Gjest Coral Skrevet 29. januar 2004 #5 Skrevet 29. januar 2004 Mmmm Her var det mye som hørtes godt ut, blir helt klart tapas i helgen! Takk for gode oppskrifter!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå