AnonymBruker Skrevet 29. april 2012 #1 Skrevet 29. april 2012 Jeg er intollerant mot (og må holde meg helt borte fra) gluten, hvete og melk. Sliter også en del med kvalme og dårlig matlyst for tiden. Jeg prøver å ikke bruke de dyre erstatningsproduktene, men en sjelden gang går jo greit. Har kommet inn en dårlig runddans med det samme til middag hver uke. Jeg tråler nettet etter fristende oppskrifter, men ingenting virker fristende eller jeg kan ikke spise det. Er det noen som har gode tips så kan du få en stor klem av meg?
Surriball Skrevet 29. april 2012 #2 Skrevet 29. april 2012 Hva med asiatisk mat? Wok med kjøtt eller fisk av ulike slag? Du kan jo variere hva slags saus du har på i det uendelige. Og hjemmelaget tomatsuppe med linser er også veldig godt! Du kan også spise Chili con carne, du kan bruke kokosmelk for å få kremet konsistens på supper og sauser og du kan spise ris og mais (trooor jeg. Mener jeg har sett glutenallergikere spise riskaker). Kan du lage deg glutenfri pizza? Sikkert kjempegodt! Ei jeg kjenner med glutenallergi pleier å spise kesam med nøtter og rosiner til lunsj, og en god del havregrøt.
AnonymBruker Skrevet 29. april 2012 #3 Skrevet 29. april 2012 Hvis du har lyst på taco, kan du kjøpe PAN maismel i innvandrerbutikker og lage tortillaer av. En kilo koster 29 kr her hvor jeg bor, og holder til mange tortillaer. Sojamelk koster ca. 15 kr hos Rema 1000. Den kan du bruke i matlaging der du ellers ville ha brukt melk. Om du liker cappuccino får du fint skum med den også! I stedet for å lage vanlig pizzabunn, kan du lage polenta og stryke tynt utover en stekeplate. Bruk bakepapir. La den avkjøle og bli litt fast før du putter på det fyllet du vil ha. Om du ikke klarer å forestille deg pizza uten ost (jeg er visst av de rare som ikke har noe imot å spise det), finnes det sojaost. Det selger de bla. hos Mega her. Polenta egner seg også som tilbehør til middag. Om du tidligere har spist couscous til middag, kan du bruke hirse eller quinoa i stedet. Bokhvete er en annen mulighet, men jeg er personlig ikke så glad i den smaken. Quinoa kan du også bruke i betasuppe i stedet for bygg. Prøv også å tilsette noen linser! Kanskje finner du noe som frister her? http://www.bbcgoodfood.com/search.do?filters=dietGluten&filters=dietDairy&pager.offset=0 Engelskspråklige sider har ofte litt sprekere allergivennlig mat. Ta en titt på disse linkene. http://www.foodallergy.org/recipes http://www.livingwithout.com/ Jeg ser du prøver å unngå dyre sustitutter, men kanskje finner du noen rimeligere her http://www.iherb.com/Search?kw=gluten+free
AnonymBruker Skrevet 29. april 2012 #4 Skrevet 29. april 2012 http://allrecipes.com/search/default.aspx?ms=0&origin=Recipe+Hub&qt=a&pqt=a&fo=0&rt=r&words=All&meal=7&df=1174&glut=1188 Her er også ei side med mange flotte oppskrifter, og søkefunksjonen lar deg velge bort alt med gluten og melk.
Mixelite Skrevet 29. april 2012 #5 Skrevet 29. april 2012 Har du prøvd her: http://glutenogmelkefri.blogspot.com/ Hun lager utrolig gode ting, og har masse tips og oppskrifter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå