Gå til innhold

Klippfisk oppskrift.


snoker

Anbefalte innlegg

Jeg har to stykker med klippfisk som har ligget til utvanning i 18 timer nå (står 15 på pakken men de jeg har fått før skulle ligge i 2 døgn så er litt usikker her) men jeg er litt lei av trekt klippfisk med potetstappe og derfor lurer jeg på om noen av dere har noen oppskrifter til meg?

Jeg liker ikke bacalao (?) bare sånn for å nevne det :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest navnelapp

Å, slike klippfiskkrokettar med most potet - fritert! Huskar ikkje kva dei heiter, men dei er knallgode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags tørrfisk;

Vann ut klippfisken som vanlig, men ikke for lenge, den skal være salt. Det varierer veldig fra merke til merke, men står det åtte timer, trekk fra en time, står det tolv timer, trekk fra to.

Få tak i salt spekk, populært kalt flesk. Finner du ikke dette, bruk euroshopper bacon i stykker, med minst mulig kjøtt og mest mulig flesk. Kjøttdelen skjærer du bort før du skjærer opp "flesket"

Kok poteter, kokefaste eller mandelpotet. Spiller ingen rolle så lenge det ikke blir mos. Regn fire poteter til hver, fem eller seks hvis det er mandelpotet.

Kokte gulrøtter eller rosenkål passer fint til.

Trekk fisken like lenge som potetene koker (ca 20 min)

Skjær flesk i tynne stykker (ca tre mm tykke skiver) og stek dem på svak varme (ca 450w, eller 3 om du har 1-6 på bryteren) til de blir knas-sprø. De skal bli litt hvit-gul-brunaktige i fargen og godt sprø.

Dette kan du gjøre mens potetene koker, det er akkurat passe tid.

Bruk fettet fra flesket til å helle over potetene når alt er ferdig kokt, trekt og stekt.

God middag. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...