AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #1 Del Skrevet 25. april 2012 Det er jo en kjensgjerning at man bør vaske frukt og grønnsaker før bruk. Hittil i livet mitt har jeg skylt dette godt under vann, men jeg har lest på nettet (diverse forum, har ingen kilder) at man bør ha det liggende i zalovann en viss tid, gjerne ta av skall på epler, pærer og slike frukter, og kanskje andre måter å rengjøre frukt og grønt. Hva mener dere? Vasker du frukt og grønnsaker? Og isåfall, hvordan? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #2 Del Skrevet 25. april 2012 Jeg har alltid bare skyllt frukt under vann. Og jeg lever enda :gjeiper: Virker litt overdrevet å vaske frukt i zalo.. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #3 Del Skrevet 25. april 2012 skyller under springen er maks Zalovann... må være en spøk . Er ikke så overfokusert på at alt er farlig og slik , noen skal vi dø av og kanskje MIN bane blir uvaska frukt 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #4 Del Skrevet 25. april 2012 Blir det ikke Zalo-smak av frukten da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest enirac Skrevet 25. april 2012 #5 Del Skrevet 25. april 2012 (endret) Skyller under rennende kaldt vatn, "gnukker" over heile med fingrene for å løsne evt. skitt og tørker med ei rein fille (eller lar det lufttørke). Eg skreller ikkje skall av epler og pærer f.eks, med mindre eg helst vil ha uten. Kommer ikkje til å legge i zalo (det må vel gi ein såpete smak?). Endret 25. april 2012 av enirac 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
belle_ Skrevet 25. april 2012 #6 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller som regel i litt vann, ikke alltid jeg gidder å skylle heller. Tviler på det er så farlig. Hadde ikke ville vasket med zalo ihvertfall 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chord Skrevet 25. april 2012 #7 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller under rennende kaldt vatn, "gnukker" over heile med fingrene for å løsne evt. skitt og tørker med ei rein fille (eller lar det lufttørke). Eg skreller ikkje skall av epler og pærer f.eks, med mindre eg helst vil ha uten. Kommer ikkje til å legge i zalo (det må vel gi ein såpete smak?). Jeg gjør samme. Jeg synes jeg kan huske at noe av vitaminene var i selveste skallet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
apekatt Skrevet 25. april 2012 #8 Del Skrevet 25. april 2012 Vi bruker en klut med zalo og etterpå skyller vi med kaldt vann Og nei, det smaker ikke noe zalo etterpå, det smaker frukt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mildrid Skrevet 25. april 2012 #9 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller de under vann. Spiser heller skitt en zalo. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #10 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller det bare i rennende vann. Spiser ikke skallet på frukten uansett (bortsett fra druer). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #11 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller det bare i rennende vann. Spiser ikke skallet på frukten uansett (bortsett fra druer). Skulle likt å se noen gidde å skrelle druer 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #12 Del Skrevet 25. april 2012 Vasker det i rennende vannn under springen. Men zalo er sikkert bedre enn klorin, som ei venninna abv meg bruker. Skal aldri spise frukt og grønnsaker hos henne mer, blæh. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lista Skrevet 25. april 2012 #13 Del Skrevet 25. april 2012 (endret) Jeg må ærlig innrømme at jeg faktisk aldri skyller grønnsaker eller frukt. Jeg burde kanskje gjøre det, men har aldri opplevd noe som tilsier at jeg bør, jeg har et bra immunforsvar og er aldri syk. Nå blir jeg vel stempla som en skikkelig ekkel person, men :gjeiper: Endret 25. april 2012 av Lista 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tropic Skrevet 25. april 2012 #14 Del Skrevet 25. april 2012 Zalo og klorin?? herregud, folk er hysteriske Jeg skyller bare raskt i vann, om jeg ikke har mulighet spiser jeg det uten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #15 Del Skrevet 25. april 2012 Da lurer jeg på hva alt man får i seg av å skylle med Zalo!?! Er dokke ikke bekymra for det? Rene kjemiet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MalloryK Skrevet 25. april 2012 #16 Del Skrevet 25. april 2012 En gulrot kan jeg ta under litt vann, da de ofte har jord på seg, og det er litt ekkelt når det knaser. Ellers vasker jeg ikke frukt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TøydukkeAnna Skrevet 25. april 2012 #17 Del Skrevet 25. april 2012 Skyller under kaldt vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april 2012 #18 Del Skrevet 25. april 2012 Under springen med kaldt vann. Grønnsaker som er åpne (purre, vårløk, salat), deles opp litt før jeg vasker slik at jeg kommer bedre til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 26. april 2012 #19 Del Skrevet 26. april 2012 Har prøvd å finne igjen stykket hvor jeg leste dette: Vask frukt og grønt med natron. Det nøytraliserer sprøytemidlene og smaker ikke noe etterpå. Selvfølgelig det som ikke skal skrelles da. Hørte et sted at hvis en "vasket" frukt/grønt minst 30 sekunder under rennende lunkent vann, så skulle det være nok. Er fremdeles godt voksen og frisk og har slurvet hele livet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. april 2012 #20 Del Skrevet 26. april 2012 For min del er ikke bakterier så stor årsak til at jeg vasker frukt og grønnsaker, for jeg har slurvet før uten å dø av det. Men etter å ha sett folk nyse og hoste direkte på frukten ute i butikken, så vasker jeg alltid godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå