Gå til innhold

Økonomiskrådgivning


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Nuske77

Jeg har en venninne som i dag har vært hos gjeldsrådgiver i kommunen for hjelp... Hun kom da ikke inn under de kritteriende som var gjeldene. Ettersom hun ikke hadde unger og ikke sto i fare for å miste fast eiendom var det andre som hadde det mye vanskeligere enn henne.

Det hun fikk var et klapp på skuldra og et brev hun kunne sende til kreditorende sine. Mer hjelp var det ikke å få. Er det noen som vet om andre muligheter for å få hjelp i en slik situasjon, tenker ikke på hjelp mht penger, men opprydding og kommunikasjon mht kreditorer osv. Denne jungelen er jo nytteløs for en som ikke er vandt til å ordne ting selv....

Hva med advokater, driver de med slike oppgaver?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det finnes egne konsulentfirmaer som driver økonomisk rådgivning, både for bedrifter og personkunder.

Sjekk i Gule Sider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nuske77

Banken er nok ikke noe alternativ... Utfra det jeg kjenner til situasjonen ville hun vel ikke fått konto i en annen bank enn den hun er oppvokst i. Betalingsanmerkninger som en "kvittering fra super'n". Hun er en av de mange som har gått på kjøpekortkarusellen som var og møtt veggen når regningene har kommet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei

Den økonomiske rådgiveren har sikkert kjempemye å gjøre siden han må prioritere så hardt. Anbefaler vennninna di å ringe tilbake og sette seg opp på venteliste. Mens hun venter kan hun sette opp en kreditorliste, største krav først og minste til slutt. Deretter må hun sette opp et budsjett for seg selv, for å se om hun har penger til kreditorene. Hun kan bruke livsoppholdssatsene til namsmannen, disse satsene finner dere på barne og fam dep sine sider. Deretter må hun forsøke å redusere sine utgifter dersom dette er mulig. Bor hun for dyrt, trenger du medlemsskap i SATS, telefon osb. Deretter kan hun forsøke å sette av en viss sum hver måned til kreditorene. Begynn å betal ut den minste først og fortsett opp på lista. Skriv samtidig til alle kreditorene at hun har det veldig vanskelig nå, jobber med saken, og trenger feks 6 måneder for å rydde opp. Be kreditorene om å sette kravet i bero frem til da. Forhandle med de kreditorene som skal betales. Ring og si at jeg har så mye penger akkurat nå, disse skal du få i dag dersom du sletter resten av kravet. Ikke start for lavt, dere vil ikke fornærme kreditor, det er tross alt hun som har brukt alle pengene. Noen vil si ja, andre nei. Gå da til nestemann på lista. Slik får du kanskje redusert antall kreditor og kan sitte igjen med en overkommelig liste.

Dette ble fort og overfladisk....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet om en som måtte ta opp et forbrukslån for å få betalt alle kreditorene sine. Han klarte å holde orden på ett lån, men ikke mange kreditorer. Det var måten han kom ut av knipa, men mulig det ikke funker for alle.

Vet også at det er veldig viktig å informere kreditorene om hvordan situasjonen er. Har hørt om flere som har blitt positivt overrasket etter å ha gjort det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...