skogeki Skrevet 22. januar 2004 #1 Skrevet 22. januar 2004 Jeg skulle gjerne visst hvordan man får kjøttet like mørt og saftig som kjøttstrimler i f.eks. kinamat? Strimlene i f.eks. chop souy krøller seg på en måte og har en fantastisk konsistens. Jeg kan tenke meg at kjøttet wokkes, men jeg får da søren ikke til en slik herlig konsistens, verken på kylling-, svin- eller oksekjøtt. Noen som vet?
Gjest Anonymous Skrevet 22. januar 2004 #2 Skrevet 22. januar 2004 Det har nok litt med kvaliteten på kjøttet å gjøre... Det går jo an å bruke marinade, men dersom du ikke ønsker smaken av marinaden skal det visstnok papaya fungere som mørner. Papaya inneholder papain og det gjør marinader også. Men kjøtt mørnes bare før det er fryst, etterpå heter det å råtne... Hilsen Lille meg
BlaBla Skrevet 22. januar 2004 #3 Skrevet 22. januar 2004 Legg kjøttet i en pose med kiwi. Det skal vist gjøre vidunderverker. Ifølge mine svigerforeldre. Kjøttet dems smaker VELDIG godt.
Gjest Anonymous Skrevet 25. januar 2004 #4 Skrevet 25. januar 2004 Skjær kivien i skiver og legg over /under kjøttet. Kiwiwn mørner kjøttet. La det ligge et døgn
skogeki Skrevet 27. januar 2004 Forfatter #5 Skrevet 27. januar 2004 Takk og takk! Må teste ut både papya og kiwi, tror jeg.
starie Skrevet 27. januar 2004 #7 Skrevet 27. januar 2004 Men vil ikke kiwi og papaya sette smak på kjøttet?
Gjest Anonymous Skrevet 27. januar 2004 #8 Skrevet 27. januar 2004 Kjøttet kan kokes en times tid, for så å legges i krydder/marinade. Blir kjempe godt og mørt.
Wynn Skrevet 28. januar 2004 #9 Skrevet 28. januar 2004 Har hørt fra en kokkevenninne (som imidlertid ikke har jobbet på kinarestaurant) at man legger kjøttet i natron. Dette skal vissnok sprenge kjøttfibrene slik at kjøttet blir mørt.
fruenge Skrevet 30. januar 2004 #10 Skrevet 30. januar 2004 Banking av kjøttet gjøres ofte på kinarestauranter
Gjest Gjest Skrevet 16. april 2009 #11 Skrevet 16. april 2009 Alt dette her er bare tull og tøys. Exkjæresten min sin var far fra shanghai i kina. Han marinerte kjøttet i Risvin (eller tørr sherri), soyasaus, sesam olje over natten. Etter det brukte han en prosess som heter "velveting" på engelsk der han blandet eggehvite og mais mel i mot slutten. Etter det så brukte han en sunn olje som tåler høy varme. Han ga oljen en lav lav temperatur mens han "kokte" kjøttet i oljen bare til det skiftet farge (ca 40-60 sek) også tok han det ut også heiv han det i woken sammen med grønnsakene. Et mindre oljete alternativ er å bruke ca en halv ts natron i marinaden. Dette gir en silkete tekstur på maten og gjør den myk. Soyasaus, sherri/sake/kinesisk risvin, østerssaus (lee kum kee) og maismel kan også hjelpe på mot slutten. Maismelet binder ingrediensene sammen. Lykke til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå