Gjest LoisLane Skrevet 21. januar 2004 #1 Skrevet 21. januar 2004 Har så lyst til å bake noe enkelt og kjapt til kveldskaffen, men har ikke egg! Har Du noe forslag til hva jeg kan lage? Har ellers alle "normale" ingredienser.
Gjest ragnhils ikke innlogget Skrevet 21. januar 2004 #2 Skrevet 21. januar 2004 I denne tråden finner du et par kjempefine oppskrifter uten egg - enkelt å lage og smaker skikkelig godt! http://forum.kvinneguiden.no/viewtopic.php...skoleavslutning
Arkana Skrevet 21. januar 2004 #3 Skrevet 21. januar 2004 Hasselnøttkake med sjokolade Bunn: 175 g smør 150 g melis 200 g hvetemel 150 g malte hasselnøtter 1 ts bakepulver Fyll: 60 g smør 125 g melis 2 ss hvetemel 4 dl melk 1 ss pulverkaffe 100 g lys melkesjokolade Pynt: 3 dl kremfløte høvlet sjokolade Rør smør og melis lyst og kremet. Rør inn mel, nøtter og bakepulver. Elt deigen litt med hendene og sett kaldt 30 minutter. Del deigen i fire og kjevle hvert emne til et rektangel 10 x 20 cm. Legg kakene på stekebrett og stek ved 175 grader i ca 18 minutter, til de er såvidt stivnet. Avkjøl på stekebrettet. Smelt smøret og rør inn melis og mel. Spe med melk og rør inn kaffe og sjokolade. Rør til kremen når kokepunktet og tykner. Avkjøl. Legg kakebunnene samen med sjokoladekrem mellom lagene. Dette kan med fordel gjøres en dag eller to i forveien, det blir kaken bare bedre av. Stivpisk fløten og dekk kaken med den og dryss høvlet sjokolade over. Krydderkake 200 g smeltet smør 1 liter kefir 500 g sukker 650 g hvetemel 4 ts natron 2 ts kanel 2 ts kardemomme 2 ts nellik Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt liten langpanne og stek på nederste rille ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl litt før den tas ut av formen. Skjær opp i biter og server evt med pisket krem og bær. Surmelkskake 1 liter kefirmelk 8 dl sukker 2 dl smeltet smør 12 dl hvetemel 2 ts kanel 3 ts natron Glasur: 100 g mykt smør 250 g melis 3 ss kaffe 1 ts vaniljesukker 4 ts kakao Kefir og sukker røres sammen. Tilsett smeltet smør. Rør inn det tørre. Hell i smurt stor langpanne og stek ved 200 grader i 30 min. Rør sammen resten av ingrediensene til en glasur som smøres på når kaka er kald.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå