Gå til innhold

Fysen på kaker - har ikke egg


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Har så lyst til å bake noe enkelt og kjapt til kveldskaffen, men har ikke egg! Har Du noe forslag til hva jeg kan lage? Har ellers alle "normale" ingredienser.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hasselnøttkake med sjokolade

Bunn:

175 g smør

150 g melis

200 g hvetemel

150 g malte hasselnøtter

1 ts bakepulver

Fyll:

60 g smør

125 g melis

2 ss hvetemel

4 dl melk

1 ss pulverkaffe

100 g lys melkesjokolade

Pynt:

3 dl kremfløte

høvlet sjokolade

Rør smør og melis lyst og kremet. Rør inn mel, nøtter og bakepulver. Elt deigen litt med hendene og sett kaldt 30 minutter. Del deigen i fire og kjevle hvert emne til et rektangel 10 x 20 cm. Legg kakene på stekebrett og stek ved 175 grader i ca 18 minutter, til de er såvidt stivnet. Avkjøl på stekebrettet.

Smelt smøret og rør inn melis og mel. Spe med melk og rør inn kaffe og sjokolade. Rør til kremen når kokepunktet og tykner. Avkjøl. Legg kakebunnene samen med sjokoladekrem mellom lagene. Dette kan med fordel gjøres en dag eller to i forveien, det blir kaken bare bedre av. Stivpisk fløten og dekk kaken med den og dryss høvlet sjokolade over.

Krydderkake

200 g smeltet smør

1 liter kefir

500 g sukker

650 g hvetemel

4 ts natron

2 ts kanel

2 ts kardemomme

2 ts nellik

Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt liten langpanne og stek på nederste rille ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl litt før den tas ut av formen. Skjær opp i biter og server evt med pisket krem og bær.

Surmelkskake

1 liter kefirmelk

8 dl sukker

2 dl smeltet smør

12 dl hvetemel

2 ts kanel

3 ts natron

Glasur:

100 g mykt smør

250 g melis

3 ss kaffe

1 ts vaniljesukker

4 ts kakao

Kefir og sukker røres sammen. Tilsett smeltet smør. Rør inn det tørre. Hell i smurt stor langpanne og stek ved 200 grader i 30 min. Rør sammen resten av ingrediensene til en glasur som smøres på når kaka er kald.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...