Gå til innhold

Bruke både fersk og tørrgjær i bolleoppskrift?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Oppskriften krever 100 gram gjær og jeg har 50 g fersk gjær og 50 g tørr.

Kan begge brukes? Altså, varme melk(37 grader)og ha i ferskgjær og blande den tørre i melet?

Eller kan jeg redusere gjærmengden til 50 g til denne oppskriften;

1 l melk

250 gram smør

250 gram sukker

100 gram gjær

2 ts kardemomme

1,6 kg hvetemel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror da det går greit å redusere gjærmengden

Hvis ikke så kan du jo dele oppskriften på to og bruke fersk gjær i den ene og tørrgjær i den andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Trenger du så mange boller eller kan du halvere alt? Hadde vært bedre det ettersom tørrgjær krever litt høyere tempratur enn fersk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

100 gr gjær er unødvendig mye til den oppskriften.

Bruk 50 gr gjær og en ts bakepulver (hvis du liker myke boller) og la den heve godt.

Jeg bruker 25 gr gjær til en bolleoppskrift med 1000 gr mel, så igjen, 50 gr bør være nok hvis du bare har tid til å la deigen heve lenge nok.

:heks:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takker så mye for svar :)

Da bruker jeg 50 g gjær og tilsetter 1 ts bakepulver.

Holder det da med en times forheving?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men du kan gjerne la den stå 1,5 timer også ;)

Sjekk deigen, den skal bli ca dobbelt så stor under forhevingen.

:heks:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...