Gå til innhold

Sunne meltyper?


Butterball

Anbefalte innlegg

Jeg prøver etter beste evne å legge om kostholdet til å bli mest mulig sunt, og bl.a. lage mest mulig fra bunnen av. Av den grunn kunne jeg godt tenke meg å bake litt, både brød, rundstykker og boller og kaker etc. Men hva type mel bør jeg ha i skapet? Mandel? Kokos? Havre? Noen andre lure ting å investere i? :)

(Handler forøvrig ivrig på iHerb, så linker dit mottas med takk :fnise: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har bruker fibramel, det er fra møllerens (tror jeg). Det er fullkorn som er malt opp til samme konsistens som hvetemel. Så jeg bruker bare det i sauser, vafler, pannekaker, bakst osv....eneste at f.eks hvitsausen ikke blir så veldig hvit..... Kjøper det på rema.

Har og brukt litt mandelmel, som jeg kjøper på helsekost.

Har og byttet ut sukker til fordel for sukrin i all slags mat jeg lager. Sukrin kjøper jeg på helsekost, evt jeg kjøper inn flere pakker i butikken når jeg er i Sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker spelt. Finnes siktet og sammelt. Lager brød med å bruke begge deler og masse frø oppi. Mens i kakene bruker jeg siktet speltmel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fibramel mye sunnere enn vanlig hvetemel?

Har lest at det har kommet en fullkornshvetemel fra Regal, blir det samme da eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fibramel er fullkorn som er malt opp som hvetemel, så det er mye sunnere enn hvetemel!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fibra er Møllerens finmalte fullkornhvetemel. Fullkorn Hvetemel er Regals finmalte fullkornhvetemel. Ingen forskjell der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...