Gå til innhold

Fiskegrateng


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng? Og hvilket merke anbefales av de ferdiglagde?

Lyeta :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke noen detaljert oppskrift, men omtrent slik lager jeg fiskegrateng (til to pers.)

Fiskegrateng.

La 400 gram fisk (torsk, sei eller hyse) trekke i litt lettsaltet vann.

Smelt 2 ss smør og rør inn 2-3 ss hvetemel, spe med kokekraften fra fisken og melk til passe hvitsauskonsistens.

Smak til med salt, pepper og muskat, og kok i ca. fem minutter.

Ta sausen av platen, avkjøl litt, og bland inn fisken, som du har delt opp i små biter. Ha i kokt makaroni etter smak.

Til slutt blander du inn et egg eller to.

(Hvis du vil gjøre fiskegratengen ekstra lekker, kan du skille plomme og hvite, og stivpiske hviten. Bland så eggeplommen inn i "røren", før du forsiktig vender inn den stivpiskede eggehviten. Graten blir litt mer luftig hvis du gjør det på denne måten - men det gidder jeg sjelden :briller: )

Ha gratengrøren i en smurt ildfast form, dryss strøkavring over og stek vel en halv time på 200 grader.

Håper du kan bruke denne oppskriften! :)

Ferdiglagd fiskegrateng anbefales ikke...... :wink:

Skrevet

Jeg lager som Nilma men har gjerne noen erter i også. Du kan gjerne bruke potetmos som lokk, istedet for makaroni.

Skrevet

Slutter meg helt og fullt til Nilma her. Husk å servere med iskaldt vann, kokte poteter, revet gullerot og smelta smør.

Skrevet

Jeg bruker og nilmas oppskrift, men jeg bruker kust knekkebrød på toppen istedet for strøkavring.

Skrevet

Jeg kan anbefale EN ferdiglaget fiskegrateng, og det er "God gammeldags fiskegrateng".

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...