sweety pie Skrevet 10. april 2012 #1 Skrevet 10. april 2012 Er det nesten likt med kalorier i brød og knekkebrø? Hvis det er tilfelle, hvorfor velger de som slanker seg som oftest knekkebrød. Er det ikke bedre med f.eks grovt brød? Man er jo mett lenger føler jeg.
Gjest *Maja* Skrevet 10. april 2012 #2 Skrevet 10. april 2012 Knekkebrød inneholder mer fiber, og har lav G.I. Gjør at man er mett lengre, og kroppen forbrenner mere når man spiser lav G.I. mat. Brød inneholder mye hvitt mel, uansett hvor grovt man lager det. man må ha i hvitt mel. og har du sett en brøddeig? har du sett hvordan det klumper seg i vasken når det blir bløtt? sånn legger det seg på en måte i tarmen når du spiser det. (fra en annen side)
AnonymBruker Skrevet 10. april 2012 #3 Skrevet 10. april 2012 Det er ikke slik at 100 kcal metter så og så mye uansett sammensetningen av de kaloriene. Da kunne du valgt 400 kcal med godteri i stedet for 500 kcal med næringsrik mat. Jeg kjenner på meg selv at 600 kcal med brødmat holder meg mett i 3-4 timer (og da med hul følelse og rumlende mage), mens etter en LCHF-frokost på 600 kcal (ikke det at jeg teller kcal, men hvis den inneholder 600 kcal) så blir jeg ikke sulten før 6-8 timer senere og magen rumler sjeldent. Så sammensetningen betyr absolutt noe. 1
OPIgirl Skrevet 11. april 2012 #4 Skrevet 11. april 2012 Knekkebrød inneholder mer fiber, og har lav G.I. Gjør at man er mett lengre, og kroppen forbrenner mere når man spiser lav G.I. mat. Brød inneholder mye hvitt mel, uansett hvor grovt man lager det. man må ha i hvitt mel. og har du sett en brøddeig? har du sett hvordan det klumper seg i vasken når det blir bløtt? sånn legger det seg på en måte i tarmen når du spiser det. (fra en annen side) Hvis man har en frisk mage og tarm,blir ikke brødet liggende i tarmen. Hvis man spiser rå deig, skjønner jeg greia med at du sammenligner det med klumper i vasken. Selv om deigen fint går an å skylle ned med vann 2
OhMickey Skrevet 11. april 2012 #5 Skrevet 11. april 2012 Lavkarbobrød eller andre brød uten hvetemel er de beste etter min mening. Knekkebrød(ex havre-knekkebrød eller de litt grovere) er sunnere enn brød. Fordelen med knekkebrød er at om du spiser proteinrikt magert pålegg eller makrell i tomat på f.eks så får du mer av det sunne pålegget pr knekkebrød, men på brød får du ofte mer brød enn pålegg.
Vulpes Skrevet 11. april 2012 #6 Skrevet 11. april 2012 Knekkebrød er nok gjennomsnittlig sunnere enn vanlig brød. Det inneholder så vidt jeg forstår mere fiber og sunnere karbohydrater, og er mye grovere. Lavkarbobrød eller andre brød uten hvetemel er de beste etter min mening. Knekkebrød(ex havre-knekkebrød eller de litt grovere) er sunnere enn brød. Fordelen med knekkebrød er at om du spiser proteinrikt magert pålegg eller makrell i tomat på f.eks så får du mer av det sunne pålegget pr knekkebrød, men på brød får du ofte mer brød enn pålegg. Wasa havreknekkebrød er egentlig ikke så veldig sunt, sammenliknet med andre knekkebrød. Det er et lyst knekkebrød som inneholder relativt lite fiber. I hvert fall om vi skal tro disse testene: http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article643506.ece http://bramat.no/kosthold/tester/368-bramat-tester-knekkebrod http://matavisen.no/al.php?ar_id=1834
OhMickey Skrevet 11. april 2012 #7 Skrevet 11. april 2012 Knekkebrød er nok gjennomsnittlig sunnere enn vanlig brød. Det inneholder så vidt jeg forstår mere fiber og sunnere karbohydrater, og er mye grovere. Wasa havreknekkebrød er egentlig ikke så veldig sunt, sammenliknet med andre knekkebrød. Det er et lyst knekkebrød som inneholder relativt lite fiber. I hvert fall om vi skal tro disse testene: http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article643506.ece http://bramat.no/kosthold/tester/368-bramat-tester-knekkebrod http://matavisen.no/al.php?ar_id=1834 Var bare ett tips fra min side, er bedre enn halvgrove hvetemels-brød. Men er for min del det eneste knekkebrødet som er spiselig over tid uten å smake papp Finnes såklart bedre valg for dem som klarer å like de.
Vulpes Skrevet 11. april 2012 #8 Skrevet 11. april 2012 Var bare ett tips fra min side, er bedre enn halvgrove hvetemels-brød. Men er for min del det eneste knekkebrødet som er spiselig over tid uten å smake papp Finnes såklart bedre valg for dem som klarer å like de. No worries. Mente egentlig ikke at du mente noe annet, følte bare for å dele min fantastiske kunnskap om Wasa havreknekkebrød, haha. Jeg er enig i at de er forbanna gode. Men heldigvis er det noen av de veldig grove knekkebrødene som også fungerer greit, i hvert fall om man ikke spiser haugevis av dem hver dag.
Glynis Skrevet 11. april 2012 #9 Skrevet 11. april 2012 (endret) sånn legger det seg på en måte i tarmen når du spiser det. (fra en annen side) Kilde? Hvorfor spiser overleger på indremedisin brød, da? Endret 11. april 2012 av Glynis
AnonymBruker Skrevet 11. april 2012 #10 Skrevet 11. april 2012 Kilde? Hvorfor spiser overleger på indremedisin brød, da? Viten =/= handling.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå