Gå til innhold

Fremhevede innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ja? Kan jeg spise greddost, står at den er pasteurisert, men den er jo fortsatt sånn mykaktig hvis noen skjønner?

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Tror du må utdype hvorfor du spør?

Skrevet

Greddost er nammenam! :spise:

AnonymBruker
Skrevet

Tror du må utdype hvorfor du spør?

Kanskje fordi hun er gravid og lurer på om det er en trygg ost?

AnonymBruker
Skrevet

Kanskje fordi hun er gravid og lurer på om det er en trygg ost?

Helt riktig! Takk :)

Skrevet

Gräddost er helt ok. Det er brie og camembert og sånn du må være forsiktig med.

AnonymBruker
Skrevet

Må man være forsiktig med oster på grunn av graviditet? :klo:

Gjest Indra
Skrevet

Må man være forsiktig med oster på grunn av graviditet? :klo:

Kun de som er laget av melk som ikke er varmebehandlet.

Skrevet

Generelt: Unngå upasteuriserte meieriprodukter (pasteurisering betyr at produktet er varmebehandlet). Flere oster kan være laget av upasteurisert melk (rå melk). Osteprodusentene i Norge og EU er påbudt å merke disse ostene spesielt. Unngå også myke oster laget av pasteurisert melk, som brie, camembert og blåmuggoster (bakterier). Faste oster av upasteurisert melk, som grana padano og parmesan, regnes som trygge.

Sakset fra matportalen.

Link

AnonymBruker
Skrevet

Men hvorfor det?

AnonymBruker
Skrevet

Men hvorfor det?

Bakterier man ikke skal risikere å få i seg. Mye man skal unngå som gravid.

Skrevet

På grunn av fare for listeria.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...