Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg lurer på en ting om kjøtt.. Har desverre ikke mulighet til å få veid kjøttet før steking, men matvaretabellen oppgir kun verdier for det råe kjøttet. Mitt spørsmål er alstå; er det noen som vet hvor mye stekt kjøtt veier i forhold til rått? :) Er det tyngre når det er rått?

Hadde blitt kjeeempetakknemlig for svar!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Rått kjøtt frigir litt vann og fett smelter når det varmes, altså er det sannsynlig at stekt kjøtt veier litt mindre. Siden det er mest vann som forsvinner vil det ikke ha så mye å si for næringsinnholdet.

Skrevet

Rått kjøtt frigir litt vann og fett smelter når det varmes, altså er det sannsynlig at stekt kjøtt veier litt mindre. Siden det er mest vann som forsvinner vil det ikke ha så mye å si for næringsinnholdet.

Tusen takk for svar! Du vet ikke også sånn ciiiirka hvor mye 100 g rå svin indrefilet vil veie etter steking? :biggrin:

Gjest Vinglepetra
Skrevet

Tusen takk for svar! Du vet ikke også sånn ciiiirka hvor mye 100 g rå svin indrefilet vil veie etter steking? :biggrin:

Hvis du ønsker å finne ut hvor mange kalorier det inneholder, måler du opp hvor mye smør/ olje du bruker til steking, finn ut hvor mange kalorier det inneholder, pluss antall kalorier i 100gram svinekjøtt. Så har du det.

Ps: en ss olje inneholder ca.100 cal

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...