Gå til innhold

Nei til shariah i Norge - emailkampanje


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Dersom du er imot at islamsk religiøs lov skal kunne benyttes med offentlig godkjenning i Norge, send følgende email til Kommunaldepartementet og statsministerens kontor, eventuelt også til noen av stortingsrepresentantene som er nevnt nedenfor. En kopi kan også vurderes sendt til noen av de mediene som er foreslått, eller til din lokalavis. Send deretter emailen videre til slektninger, venner og kjente.

Nei til islamsk religiøs lov i Norge!

Undertegnede reagerer med undring på å høre Kommunalminister Erna Solberg uttale til Drammens Tidende at hun ønsker seg et muslimsk shariaråd i Norge, basert på islamsk religiøs lov.

Solberg uttaler at hun ikke rir prinsipper: ”Om folk får problemer med Shariabegrepet, hvor man ser for seg avkuttede armer og lignende, er det ikke det vi snakker om. Da får vi heller kalle det Muslimsk familierådgivningsråd, eller noe nordmenn føler seg mer trygge på”, sier Solberg.

Det er meget betenkelig å høre en ledende norsk politiker uttale at hun ”ikke rir prinsipper” i en så viktig sak som dette. Sharia, islamsk religiøs lov, er i dag ansvarlig for en vesentlig del av de menneskerettighetsbrudd som skjer i mange land verden over. Det er bekymringsverdig at noen mener at noen som helst deler av dette skal benyttes i Norge, samme i hvilken form.

Enda mer provoserende blir det å lese den nedlatende måten Solberg forholder seg til vanlige nordmenn på, der forslaget skal kamufleres i litt penere språklig maling, i håp om at folk ikke skal reagere. Det Solberg ikke synes å skjønne er at dette ikke ”bare” dreier seg om familierådgivning, noe som er ille nok, tatt i betraktning sharias sterke kvinneundetrykkende trekk. Det dreier seg om å etablere PRINSIPPET om at islamsk religiøs lov skal kunne brukes med norsk godkjenning. Det er meget naivt av kommunalministeren å tro at dette ikke vil føre til ytterligere krav seinere.

Det Solberg, og regjeringen, i praksis gjør med dette forslaget er å undergrave prinsippet om at de samme lovene og reglene skal gjelde for alle innbyggere i Norge. Det burde være unødvendig å si at dette er svært alvorlig. På toppen av det hele er det meget tvilsomt om et shariaråd skulle føre til økt integrering. Det har ikke minsket forskjellene mellom muslimer og ikke-muslimer i India, der muslimene har fått et unntak fra lovverket og har fått bruke sharia i familierettslige spørsmål. Tvert imot har det bidratt til å sementere bevisstheten om religiøse forskjeller, og dermed legge grunnlaget for etniske og religiøse konflikter.

I et stadig mer variert samfunn blir det desto viktigere at de samme, sekulære lovene og reglene gjelder likt for alle. I motsatt fall vil det bidra til økte skillelinjer.

Spørsmålet omkring islamsk religiøs lov og muslimske innvandrere gjøres ofte komplisert. I virkeligheten er det egentlig ganske enkelt: I den grad sharia ligner norsk lov, burde det være unødvendig med et shariaråd. I den grad sharia avviker fra norsk lov, burde det være uakseptabelt. Hele grunnen til at det er en massiv folkevandring fra muslimske til vestlige land er nettopp at muslimske land har problemer med å opprette moderne fungerende samfunn. Noe islamsk religiøs lov gir sine bidrag til. Minstekravet man bør stille til muslimer i sine nye hjemland, som de selv har valgt å bosette seg i, er at de ikke underminerer de samme prinsippene som har lagt grunnlaget for det samfunnet de nyter godt av. Ønsker de å ha islamsk religiøs lov, er det mange land man kan bosette seg i for å få dette. Underlig nok gjelder dette stort sett land folk flytter fra, ikke til.

Undertegnede ønsker med dette å protestere kraftig mot forslaget om å opprette et shariaråd på norsk jord. Går det igjennom, vil kommunalminister Erna Solberg og regjeringen Bondevik bli husket som de som la grunnlaget for svekket respekt for lover og regler utgått av Stortinget, samt økte forskjeller og spenninger mellom muslimske innvandrere og innfødte nordmenn. Dersom våre nåværende politiske ledere ikke har ryggrad og klarsyn til å verne om grunnreglene i norsk samfunn, er det kanskje på tide å bytte dem ut. Det er Stortingsvalg neste år.

Mer informasjon om islamsk religiøs lov kan ellers finnes på den danske internettsiden www.sharia.dk , eller på nettsiden til den kjente eks-muslimen Ibn Warraq, forfatteren av boka ”Hvorfor jeg ikke er muslim” www.secularislam.org , og www.middleastwomen.org .

Regjeringen:

Kommunaldepartementet:

Statsministerens kontor:

Stortingsrepresentanter:

Arbeiderpartiet:

Fremskrittspartiet:

Høyre:

Kristelig folkeparti:

Senterpartiet:

Sosialistisk Venstreparti:

Venstre: Media:

NRK:

TV2:

Kanal 24:

P4:

VG:

Dagbladet:

Aftenposten:

Dagsavisen:

Vårt Land:

Nettavisen:

Klassekampen:

Nationen:

Bergens Tidende:

Adresseavisen:

Stavanger Aftenblad:

Fædrelandsvennen:

E-postadressene er fjernet ihht våre regler, som du kan lese her.

Tusenfryd - moderator

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Muslims shariaRÅD ikke LOV..

Jeg har lest om dette før, Solberg har vært på ekskursjon og sett hvordan slike råd fungerer bl.a. i Storbritannia. Noe av det vanskelig idag er at regjeringen ikke har noen å samarbeide med overfor store minoritetsgrupper som muslimer; noen som faktisk har noe de skal ha sagt overfor gruppen sin, og som står ansvarlig overfor regjeringen tilbake. Hun likte godt det hun så i Storbritannia, bl.a. funket rådet godt som en mediator mellom de britiske myndigheters lovverk og muslimenes original-lands myndigheter og lovverk.

F.eks norske muslimske kvinner som søker skilsmisse i Norge får det godkjent av norsk lov, men ikke ifølge hjemlandets lov (la oss bruke Tyrkia som eksempel). Der er det fortsatt gift inntil de har søkt om skilsmisse overfor islamske myndighetsorganer, og et nytt ekteskap før dette ses på som ulovlig. Mange norske muslimer har sterke bånd til hjemlandet. Disse norske muslimske kvinnene har da hittil søkt om muslimsk skilsmisse til det britiske shariarådet, og noen har fått det innvilget av religiøse ledere der, som også er godkjent i hjemlandet.

Sharialovene vil da ikke bli implementert i Norge, men det vil være et råd som kan jobbe mot å pense muslimene her inn mot norsk lov i større grad enn de er i dag. De kan også samarbeide om muslimske spm, som høy prosentandel av kriminelle andregenerasjons ungdom osv.

Idag må jo myndighetene forholde seg til diverse svadaorganisasjoner som World Islamic Mission osv., som ikke har noe reelt ansvar tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

1. Shariah-rådet i UK er ikke anerkjent av myndighetene. Regjeringen kan forholde seg til Islamsk Råd. De behøver ikke forholde seg til enkeltmoskeer.

2. Skilsmisse i Tyrkia er en sekulær affære. Problemet for muslimske kvinners manglende rettighet til skilsmisse vil ikke løses av et norsk shariah råd. Shariah gir kvinner begrensede rettigheter til skilsmisse uansett om shariah brukes i Saudi Arabia, Yemen, UK eller Norge. Har hun ikke islamsk gyldig grunn for skilsmisse vil hun ikke motta dette i Norge.

Norge skal sikre a l l e sine borgere like rettigheter. Et shariaråd vil innskrenke muslimske kvinners rettigheter i Norge.

Dette er canadiske muslimske kvinners reaksjon på opprettelsen av shariaråd i Canada:

http://www.ccmw.com/Position%20Papers/Posi..._Sharia_Law.htm

Disse kvinnene ønsker å leve under canadisk lov. Muslimske kvinner i Norge skal leve under norsk lov, ikke islamsk religiøs lov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muslimske kvinner i Norge skal leve under norsk lov, ikke islamsk religiøs lov.

Hadde det bare vært så enkelt!!! Problemet er at uansett hva vi ønsker så ansees ikke disse kvinner for å være skilt og fri til å gifte seg på nyttt etter innvilget skilsmisse her i landet.

Hvis vi er virkelig opptatt av muslimske kvinners rett til skilsmisse så må vi angripe problemet på en annen måte. For det hjelper lite å si til dem du er skilt etter norsk lov, når alle i det muslimske miljøet ikke anseer dem for å være skilt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hadde det bare vært så enkelt!!! Problemet er at uansett hva vi ønsker så ansees ikke disse kvinner for å være skilt og fri til å gifte seg på nyttt etter innvilget skilsmisse her i landet.

For det hjelper lite å si til dem du er skilt etter norsk lov, når alle i det muslimske miljøet ikke anseer dem for å være skilt.

Shariah er shariah enten den er utøvd i Norge eller i Saudi Arabia. Er din skilsmisse ikke islamsk gyldig vil du ikke få skilsmisse av en shariahgruppe i Norge, like lite som i et muslimsk land. Glemmer du ikke at et slikt "råd" skal bestå av mennesker fra det muslimske miljøet?

Muslimske kvinner som velger å underlegge seg islamske regler for skilsmisse må desverre innse at de ikke kan få religiøs skilsmisse på lik linje med en sekulær.

Har de islamsk grunn skriver Islamsk Råd ut skilsmisser, har du ikke islamsk grunn vil du ikke få det uansett hvilket land du søker i. Da har du valget mellom å forstsette i ditt islamske ekteskap, ellers får du ta til takke med en sekulær skilsmisse og gifte deg med en muslim som godtar denne og ditt frie valg. Norske skattebetalere skal ikke måtte legge ut penger for skilsmisser som bryter med norsk lov.

Ønsker du skilsmisse i ditt hjemland om denne er registrert der får du argumentere denne utifra shariah i de land som har denne barbariske religiøse loven. Norske skattebetalere skal ikke måtte betale for et lovsystem som er i strid med norsk lov. Ønsker du å underlegge deg utenlandske lover er det ikke noe Norge har noe med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Dersom jeg, mot formodning, skulle finne det nødvendig å sende kommunalminster Solberg et brev, er jeg fullt i stand til å formulere et eventuelt skriv selv! Ellers takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...