Gå til innhold

Hjemmelagd vaniljesukker.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Åja. :lol: Det kan du helt sikkert, vanilje er jo kjempegodt så jeg tror neppe det kan bli for mye smak (hvis du ikke stapper boksen full da). En annen ting er jo at kjøpt vaniljesukker inneholder kunstig vanilje, mens hjemmelaget da inneholder ekte.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

jeg så nettopp en boks med ekte vaniljesukker på Coop Mega. inneholdt ekte vanilje. var en liten hvit boks. stod ved melet.

Skrevet

Jeg finmaler ikke vaniljestengene med sukker/melis slik du gjør da. Jeg bare fyller en gammel vaniljesukkerboks e.l. med melis og legger i 1-2 vaniljestenger og lar den stå og trekke smak et par uker før jeg begynner å bruke den.

Ah, det er det jeg gjør med kaffesukkeret mitt! Men er så utrolig glad i vanilje at i mitt hjemmelagde vaniljesukker liker jeg å ha med biter fra stengene og frøene. yummiyummi!

Skrevet

Jeg finmaler ikke vaniljestengene med sukker/melis slik du gjør da. Jeg bare fyller en gammel vaniljesukkerboks e.l. med melis og legger i 1-2 vaniljestenger og lar den stå og trekke smak et par uker før jeg begynner å bruke den.

Når stengene har stått der i ett par uker tar du dem ut da? Er de brukenes til noe annet da?

Skrevet

Når stengene har stått der i ett par uker tar du dem ut da? Er de brukenes til noe annet da?

Du skal ikke ta de ut, bare la de stå til sukkeret er brukt opp. Når du lager nytt sukker må du ha nye stenger for da har de mistet for mye smak.

Gjest Anonymous
Skrevet

Anbefaler dere å kjøpe fers vaniljestang på innvandrerbutikkene.

  • 10 år senere...
Gjest bamsemumsa
Skrevet

Gammel post ser jeg, men kanskje noen kan svare meg..? Skal man bruke både stangen OG frøene hvis man skal male det i foodprosessor sammen med sukker?

Skrevet

Gammel post ser jeg, men kanskje noen kan svare meg..? Skal man bruke både stangen OG frøene hvis man skal male det i foodprosessor sammen med sukker?

Ja, det ville jeg gjort for skikkelig god vaniljesmak!

:heks:

Gjest navnelapp
Skrevet

Ja, bruk heile stanga når du lagar vaniljesukker i matmølle. Tørleffs har vaniljesukker med ekte vanilje, ein kvit boks med grøne striper på. Dei har dette vaniljesukkeret i dei aller fleste ordentlege matbutikkar no for tida.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg handler vanilje på nettet. Ofte litt billigere, eller like dyrt men MYE bedre kvalitet.

Lager vaniljesukker av "restestenger" som jeg legger i en egen boks ned vanlig (dog meget finkornet ) sukker.

Brker helst engelsk sukker eller ens mer finkornet om jeg får tak i.

Anonymous poster hash: 02f00...b7a

Gjest Funky Punk
Skrevet

Og om man ikke vil lage det selv, så kan man jo kjøpe vaniljepulver.

Det bruker jeg mye siden jeg spiser lavkarbo

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...