Gå til innhold

Hjemmelagd vaniljesukker.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ordentlig vanilje er himmelsk, derfor har jeg lyst til å lage hjemmelagd vaniljesukker, det som man kjøper på butikken inneholder jo ikke vanilje i det hele tatt. Skulle ikke vært lov å kalle det det synes jeg. Men.. hvordan gjør jeg det? Legger man bare en vaniljestang i sukker? I så fall hvor lenge?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hm... det skulle gjerne jeg også ha visst!

Skrevet

Når jeg f.eks har lagd vaniljesaus, er det ennå mye godis igjen i vaniljestanga.

Den skyller jeg bare av og tørker før jeg legger den på et tett glass med sukker.

Så fyller jeg på med sukker etterhvert og nye vaniljestenger etter hvert som jeg har brukt en.

Dette kan stå i det uendelige.

Du kan og gjøre som Jamie, han tok3-4 vaniljestenger og moset i foodprosessoren i lag med et kilo sukker.

Skal kjøres til sukkeret blir grått.

Skrevet

Hvor får man egentlig kjøpt vaniljestenger?

Skrevet

Kjør 1 kg. sukker i foodprosessoren sammen med 4-5 stenger ekte vanilje (det enkleste stedet å få tak i vaniljestenger på er i mange byer på apotek), ta dette på ett tett glass, gjerne Norgesglass og la det stå i minst en uke før du bruker det.

Skrevet
Hvor får man egentlig kjøpt vaniljestenger?

Vanlige dagligvarebutikker (også Rema).

Finnes i Black Boy-pose sammen med annet krydder.

Skrevet

Melis kan også brukes i stede for sukker, dersom du vil ha mere finkornet pulver.

Skrevet

Takk for tips. Forøvrog kjøper jeg mine vailjestenger på matbutikken. Alt fra Rema 1000 til Meny.

Skrevet

Når du lager vaniljesukker bruker du melis, ikke sukker.

  • Liker 1
Skrevet
Når du lager vaniljesukker bruker du melis' date= ikke sukker.

Rent tenknisk er melis og sukker det samme, bare at det ene er mere finkornet enn det andre. Sukker finnes jo også i finere eller grovere konsistens. En kan fint bruke begge deler, det kommer an på hvordan en ønsker at resultatet skal bli.

Skrevet

Ja, det vet jeg jo. Men konsistensen har jo en del å si ettersom hvor man bruker vaniljesukkeret, det er ikke alltid det passer seg å ha grove sukkerkorn i maten.

Skrevet

Når jeg lager f.eks sukkerbrød, bytter jeg ut en del av det vanlige sukkeret med mitt hjemmelgde vaniljesukker istedet for 1ts kjøpevaniljesukker når jeg pisker egg og sukker til eggedosis.

Da spiller det ikke noen rolle om sukkeret et fint eller grovt.

Og tilsvarende gjør jeg i alle oppskrifter der jeg kan bytte ut kjøpeVS med hjemmelagd.

Skrevet
Når jeg lager f.eks sukkerbrød, bytter jeg ut en del av det vanlige sukkeret med mitt hjemmelgde vaniljesukker istedet for 1ts kjøpevaniljesukker når jeg pisker egg og sukker til eggedosis.

Da spiller det ikke noen rolle om sukkeret et fint eller grovt.

Og tilsvarende gjør jeg i alle oppskrifter der jeg kan bytte ut kjøpeVS med hjemmelagd.

Jeg bare lurte på hvor stor del av sukkeret bytter du ut med vaniljesukkeret?

Skrevet

Det varierer litt, men ca 1/4-1/3 del av sukkeret bytter jeg ut med hjemmelagd vaniljesukker

Gjest Anonymous
Skrevet

Pluss at melis er tilsatt noe stivelse!

Skrevet

Når jeg lager vaniljesukker kjører jeg vanlig sukker i en blender sammen med noen vaniljestenger, antall etter smak. Da får man meliskonsistensen som lettere blander seg i oppskriftene. Å blande med melis i utgangspunktet syns jeg av og til kan bli klissete og klumpe seg.

Når man kjøper stenger, pass på at de er myke, bøy litt på posen. Harde stenger putter jeg i glass med vanlig brunt sukker, og har til te og kaffe. superdigg!

Skrevet
Når jeg lager vaniljesukker kjører jeg vanlig sukker i en blender sammen med noen vaniljestenger, antall etter smak. Da får man meliskonsistensen som lettere blander seg i oppskriftene. Å blande med melis i utgangspunktet syns jeg av og til kan bli klissete og klumpe seg.

Når man kjøper stenger, pass på at de er myke, bøy litt på posen. Harde stenger putter jeg i glass med vanlig brunt sukker, og har til te og kaffe. superdigg!

Jeg finmaler ikke vaniljestengene med sukker/melis slik du gjør da. Jeg bare fyller en gammel vaniljesukkerboks e.l. med melis og legger i 1-2 vaniljestenger og lar den stå og trekke smak et par uker før jeg begynner å bruke den.

Skrevet

Ehemm... Kanksje teit spørsmål, men kan man ikke bare stappe disse vaniljestengene nedi boksen med vaniljesukker? Eller vil det da bli for kraftig smak (dobbelt opp liksom)?

Skrevet
Ehemm... Kanksje teit spørsmål' date=' men kan man ikke bare stappe disse vaniljestengene nedi boksen med vaniljesukker? Eller vil det da bli for kraftig smak (dobbelt opp liksom)?[/quote']

Det er vel ingen vits i å ha vaniljestenger i vaniljesukkeret? Poenget er jo hvordan man lager vaniljesukker selv, uten å bruke ferdiglaget vaniljesukker.

Skrevet
Ordentlig vanilje er himmelsk' date=' derfor har jeg lyst til å lage hjemmelagd vaniljesukker, det som man kjøper på butikken inneholder jo ikke vanilje i det hele tatt. Skulle ikke vært lov å kalle det det synes jeg. Men.. hvordan gjør jeg det? Legger man bare en vaniljestang i sukker? I så fall hvor lenge?[/quote']

Vel, da misforsto jeg sikkert.... Forsto det bare slik fra hovedinnlegget at det ferdigkjøpte vaniljesukkeret ikke smakte nok vanilje, og hun fikk som svar at man da kunne f.eks. legge vaniljestenger i sukker eller melis isteden. Derfor mitt spørsmål; Hvorfor ikke legge vaniljestangen i vaniljesukkeret.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...