AnonymBruker Skrevet 13. mars 2012 #1 Del Skrevet 13. mars 2012 Hei, skal ha en vennegjeng over på middag på torsdag. Middagen blir ganske sen, og jeg har planer før besøket, så tilberedningstiden er ikke det helt store. Kan jeg forhåndssteke potetbåter i ovnen tidligere på dagen? Halvsteke de, eventuelt steke de helt og bare varme opp, med godt resultat? På forhånd takk for all hjelp og alle tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 13. mars 2012 #2 Del Skrevet 13. mars 2012 Jada, det går kjempefint. Steik dei ferdige, og varm dei litt før dokke går til bords. Bruk bakepapir i forma, det sparer masse oppvask. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2012 #3 Del Skrevet 13. mars 2012 Tusen takk for svar! Da blir det ovnspoteter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 13. mars 2012 #4 Del Skrevet 13. mars 2012 Tror nok sikkert at det går fint å steke dem litt på forhånd, men det er enda bedre å halvkoke dem først, la dem renne av, avkjøle, for så å tilsette fett, og deretter steke dem ferdig i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2012 #5 Del Skrevet 13. mars 2012 Tror nok sikkert at det går fint å steke dem litt på forhånd, men det er enda bedre å halvkoke dem først, la dem renne av, avkjøle, for så å tilsette fett, og deretter steke dem ferdig i ovnen. Har du noen tanke om hvor lenge de eventuelt bør koke, og deretter steke? Jeg er nemlig skrekkelig dårlig på å koke poteter, av alle ting, så halvkokt sier meg så lite. Mener å huske potetene jeg har for øyeblikket er relativt små og faste, hvis det har noe å si. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 13. mars 2012 #6 Del Skrevet 13. mars 2012 Har du noen tanke om hvor lenge de eventuelt bør koke, og deretter steke? Jeg er nemlig skrekkelig dårlig på å koke poteter, av alle ting, så halvkokt sier meg så lite. Mener å huske potetene jeg har for øyeblikket er relativt små og faste, hvis det har noe å si. Hehe, jeg er også fryktelig dårlig når det gjelder potetkoking. Men hvis man har gjennomsnittlig store poteter og deler hver i fire båter, f.eks., er ca. 10 minutter nok. Deretter kan de vendes i veldig varmt fett, og så avsluttes i ovnen på ganske høy varme (220 grader, f.eks.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2012 #7 Del Skrevet 13. mars 2012 Så, for å få det litt langt inn med teskje: halvkoke - renne av - avkjøle (over et par timer, forhåpentligvis, for da er jeg ute av huset) - tilsette varmt fett (oppvarmet olje? )- inn i ovnen til de er ferdige? Skulle tro jeg aldri hadde laget mat før, jo. Jeg er ikke så hjelpesløs til vanlig, jeg lover! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 13. mars 2012 #8 Del Skrevet 13. mars 2012 Så, for å få det litt langt inn med teskje: halvkoke - renne av - avkjøle (over et par timer, forhåpentligvis, for da er jeg ute av huset) - tilsette varmt fett (oppvarmet olje? )- inn i ovnen til de er ferdige? Skulle tro jeg aldri hadde laget mat før, jo. Jeg er ikke så hjelpesløs til vanlig, jeg lover! Hehe, ja. Det er fint å riste formen med de halvkokte potetene og det varme fettet, sånn at overflaten på potetene blir litt sånn rufsete, samtidig som at de blir dekket med fett. Det gjør dessuten til at de trekker til seg litt mer fett og blir sprøere. Samtidig gjør for mye fett til at potetene blir litt sånn soggy, så det er lurt å ikke overdrive. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2012 #9 Del Skrevet 13. mars 2012 Tusen takk for masse god hjelp, Ludovie! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå