Gå til innhold

Hvordan lager du eggedosis?


Anbefalte innlegg

Gjest plastboka
Skrevet

Jeg lagde eggedosis, den ble omtrent halvperfekt.

Jeg brukte 4 små eggeplommer, og 3 av eggehvitene, samt omtrent 3 spiseskeer sukker. Jeg fulgte en oppskrift hvor det sto at eggehvitene skulle stivpiskes, og det gjorde jeg med en mikser med bolle, det ble ganske stivpisket.

Videre pisket jeg plommene og sukkeret lettere/ikke så mye. Og så pisket jeg det sammen endel med mikseren og satte det i kjøleskapet 10 min. Det rakk ikke å bli helt kaldt, også ble det slik at det la seg litt flytende på bunnen av dessertbollen, som var småmotbydelig.

Er det like greit å piske hele egget med sukker samtidig, og bør det piskes veldig mye?

Litt rart å tenke på at eggene er rå i eggedosis også.

Skrevet

hva bruker du eggedosisen til egentlig?

jeg pleier å piske hele egg med sukker til det får riktig konsistens, kan ta en stund.

  • Liker 2
Skrevet

Pisker hele egg og sukker med ballongvisp på stavmikseren, strør over revet sjokolade og spiser med en gang, evt slurpes med stort sugerør...

Gjest plastboka
Skrevet

hva bruker du eggedosisen til egentlig?

jeg pleier å piske hele egg med sukker til det får riktig konsistens, kan ta en stund.

Jeg spiser den som dessert, eller alternativ til frokost. takk for tips :)

Skrevet

Jeg spiser den som dessert, eller alternativ til frokost. takk for tips :)

haha, jeg gjorde det når jeg var liten,men mamma likte det ikke så jeg har innbilt meg at det van noe bare jeg gjorde :fnise:

Gjest Cakenommy
Skrevet

Pisker hele egg og sukker, til eggedosisen blir stivpisket og hvit.

Er veldig glad i søtt, men klarer ikke å spise eggedosis, blir litt for mye meg.

Gjest blackbird
Skrevet

noe jeg fant på nettet:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11776

"Advarsler mot å spise rå eggehvite skyldes at det inneholder forbindelsen avidin, som kan binde seg til biotin og hemme opptaket av vitaminet. Rå eggehvite inneholder også trypsinhemmere som kan forstyrre fordøyelsen av protein. Disse stoffene blir brutt ned under koking og steking."

Skrevet

Jeg bruker hele egget og sukker. Men det er best med romtempererte egg!

Det gjelder forøvrig alt du skal ha egg i...ta de ut av kjøleskap ei stund før du bruker de.

Skrevet

Spiste ofte eggedosis som barn. Vi kjøpte egg av en bonde, og fikk alltid med noen ekstra som vi barn kunne lage eggedosis av.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...