Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anbefaler deg å ta en kikk på følgende:

http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/#tabs-1-1-anchor

Der står hva du kan spise og ikke spise, og da slipper du å lure på så mye. Generelt sett så kan du spise harde oster og oster som er pasteurisert.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/637466-arle-apetina-fetaost/#findComment-10600639
Del på andre sider

AnonymBruker

I følge Matportalen, så nei. I følge Arla selv, så ja.

Problemet med denne og original fetaost er at den er langtidsholdbar, og jo lenger den er lagret(dvs jo lenger fra produksjonsdato) jo større fare for Listeria.

I mitt første svangerskap for ca 4 år siden var det helt ok å spise også i følge mattilsynet. Nå i forrige for ca 1 år siden var det ikke ok. Jeg valgte å spise allikevel, men sørget for at det var kort tid siden produksjon. Dette står såvidt jeg vet ikke på glassene, jeg spiste den som er pakket i grønn kartong, der står produksjonsdato på. Holdbarheten på den er ca 9 mnd. Vet ikke hvor lang holdbarhet det er på glassene, mest trolig noe kortere.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/637466-arle-apetina-fetaost/#findComment-10600665
Del på andre sider

Annonse

Gjort er gjort, spist er spist. Ikke noe å dvele ved.

Vent med å spise mer av de til du har hatt time hos legen. Da kan du spørre om du kan spise fetaost, da. :)

ja takk :klemmer: jeg har en sikkelig treg lege som ga null info om svangerskap da jeg var hos henne førstegangen etter at jeg testet+.

Jeg fikk ingen info om hvor jeg skal og hvem jeg skal kontakte, jeg slitt med ryggsmerter og ringte legekontoret i dag de sa at hun har ikke ledigtime i dag og blir borte i morgen så blir det mandagen. :kjefte:

Endret av jeg skal ha barn
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/637466-arle-apetina-fetaost/#findComment-10600874
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg trodde det var greit iom den er pasteurisert... Hvorfor ikke?

Som det står i et innlegg lenger oppe: Fordi den er holdbar i lang tid etter produksjon og da kan Listeria formere seg til tross for pasteurisering.

Av samme grunn er det anbefalt at gravide holder seg unna modnede oster som Brie og Camembert selv om de er pasteuriserte.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/637466-arle-apetina-fetaost/#findComment-10601959
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...