Gå til innhold

Hva kan jeg lage med romkrem?


Chiquita

Anbefalte innlegg

Jeg har en pakke Piano Romkrem stående i kjøleskapet, men jeg kunne tenke meg å få brukt den opp før den blir gammel (holdbar en god stund enda, men det er greit å ta den alikevell)

Noen som har noe forslag til hva jeg kan lage?

Helst ikke så veldig "avansert" da :wink:

*klem*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Romboller. Enkelt. Boller med romkrem inni og melis på toppen....jams :P

Bare sånn et-brett-vanlige-boller-deles-i-to-med-romkrem-inni-og-melis-på-toppen????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verdens beste/ kvæfjordkake.

Er ikke det vanskleig da? Tidkrevende? Og krever mer en en pakke romkrem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvæfjordkake/Verdens beste:

100g margarin

100g sukker

4 eggeplommer

100g hvetemel siktet

1 ts bakepulver

3-4 ss melk

4 eggehviter

200g sukker

1/2 dl hakkede mandler

1 pakke romkrem-fyll

1/3 l kremfløte

Forvarm stekeovnen til 180 grader

Margarin og sukker røres hvitt. Rør inne eggeplommene èn for èn. Tilsett vekselsvis hvetemel blandet med bakepulver og melk. Fyll røren i en smurt form 20 x30 cm. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Marengsmassen legges i et lag oppå kakedeigen. Dryss hakkede mandler over. Stek kaken i 20-25 minutter. Avkjøl og del i to like deler. Kjøp fredig romkrem og bland med pisket krem. Legg kremen som fyll på dene ene kakedelen og legg den andre oppå.

Romboller:

(lages på samme måte som skolebrød)

8-10 stk.

ingredienser

• 125 gr Smør

• 3½ dl Melk

• 50 gr gjær

• ½ ts bakepulver

• 75 gr sukker

• 450 gr ca. hvetemel

Pensling

• 1 egg sammenvispet

Fyll:

• 5 dl romkrem

Glasur:

• 2 dl melis

• 2 ts ca. eggehvite

Slik gjør du:

I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter

Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver og 2/3 av melet og rør til jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.

Del deigen i 20 biter og trill til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.

Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i romkrem. Pensle med egg og stek.

Lag melisglasur ved å røre sammen merlis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for tips og oppskrifter.

Det ble til at jeg lagde Romboller i går og det var kjempegodt.

*klem*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...