Chiquita Skrevet 11. januar 2004 #1 Del Skrevet 11. januar 2004 Jeg har en pakke Piano Romkrem stående i kjøleskapet, men jeg kunne tenke meg å få brukt den opp før den blir gammel (holdbar en god stund enda, men det er greit å ta den alikevell) Noen som har noe forslag til hva jeg kan lage? Helst ikke så veldig "avansert" da *klem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 11. januar 2004 #2 Del Skrevet 11. januar 2004 Romboller. Enkelt. Boller med romkrem inni og melis på toppen....jams Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 11. januar 2004 Forfatter #3 Del Skrevet 11. januar 2004 Romboller. Enkelt. Boller med romkrem inni og melis på toppen....jams Bare sånn et-brett-vanlige-boller-deles-i-to-med-romkrem-inni-og-melis-på-toppen???? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 11. januar 2004 #4 Del Skrevet 11. januar 2004 Verdens beste/ kvæfjordkake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 11. januar 2004 Forfatter #5 Del Skrevet 11. januar 2004 Verdens beste/ kvæfjordkake. Er ikke det vanskleig da? Tidkrevende? Og krever mer en en pakke romkrem? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 11. januar 2004 #6 Del Skrevet 11. januar 2004 Kvæfjordkake/Verdens beste: 100g margarin 100g sukker 4 eggeplommer 100g hvetemel siktet 1 ts bakepulver 3-4 ss melk 4 eggehviter 200g sukker 1/2 dl hakkede mandler 1 pakke romkrem-fyll 1/3 l kremfløte Forvarm stekeovnen til 180 grader Margarin og sukker røres hvitt. Rør inne eggeplommene èn for èn. Tilsett vekselsvis hvetemel blandet med bakepulver og melk. Fyll røren i en smurt form 20 x30 cm. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Marengsmassen legges i et lag oppå kakedeigen. Dryss hakkede mandler over. Stek kaken i 20-25 minutter. Avkjøl og del i to like deler. Kjøp fredig romkrem og bland med pisket krem. Legg kremen som fyll på dene ene kakedelen og legg den andre oppå. Romboller: (lages på samme måte som skolebrød) 8-10 stk. ingredienser • 125 gr Smør • 3½ dl Melk • 50 gr gjær • ½ ts bakepulver • 75 gr sukker • 450 gr ca. hvetemel Pensling • 1 egg sammenvispet Fyll: • 5 dl romkrem Glasur: • 2 dl melis • 2 ts ca. eggehvite Slik gjør du: I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver og 2/3 av melet og rør til jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter. Del deigen i 20 biter og trill til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i romkrem. Pensle med egg og stek. Lag melisglasur ved å røre sammen merlis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. januar 2004 #7 Del Skrevet 12. januar 2004 Disse bollene er nydelige, og du kan gjerne bruke romkrem i stedet for vaniljekrem. :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 12. januar 2004 Forfatter #8 Del Skrevet 12. januar 2004 Tusen takk for tips og oppskrifter. Det ble til at jeg lagde Romboller i går og det var kjempegodt. *klem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå