Gå til innhold

Fryse ned fersk kyllingfilett og kjøttdeig


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kjøpte noen kyllingfiletter og kyllingkjøttdeig i kjøle\ferskvare disken som var satt ned i pris pga dato. Heiv i frysa når jeg kom hjem, tok den opp i dag. Men det lukter jo døds vondtav den!Er student og hadde håpet at dette gikk uten at det ble ødlagt, menlukter ikke sånn. Burte jeg spise den ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Survival

Hvis de var gått ut på dato da du frøs dem, stopper ikke frysingen prosessen, tror jeg. Tror ikke jeg ville spist det. Vanligvis skal jo ikke frossen kylling og kjøttdeig lukte noenting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter død av kyllingfiletten, nei. jeg frøs det ned før den gikk ut. Men greit.

-ts-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis de var gått ut på dato da du frøs dem, stopper ikke frysingen prosessen, tror jeg. Tror ikke jeg ville spist det. Vanligvis skal jo ikke frossen kylling og kjøttdeig lukte noenting.

Hæ??

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis du fryser kyllingfilet/kjøttdeig før de går ut på dato, skal det ikke være noe problem. Men et tips kan være å pakke det opp og legge det i en frysepose/plastikkpose (og skrive utpå hva det er og dato du fryser det). Da får du kjenne på lukten før maten fryses. Vanligvis lukter rå kylling ikke særlig godt, men hvis det lukter "dødsvondt" er det kanskje ikke så lurt. Men litt lukt er som sagt vanlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes alltid det lukter død og pine av vakuumert kylling, tror det har noe med gassen de bruker å gjøre? La pakka stå og lufte seg litt. Lukter den etter det, så er det nok kjøttet som er dårlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter død av kyllingfiletten, nei. jeg frøs det ned før den gikk ut. Men greit.

-ts-

Ikke ta det så bokstavelig da :gjeiper:

Men du skrev jo at det luktet dødsvondt, og som noen sa tidligere lukter kyllingfilet litt, men dødsvondt skal det ikke lukte ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja altså, råtningsprosessen? :fnise:

Men kjære vene - slike mikroorganismer går i "dvale" ved minusgrader. Det er da barneskolelærdom?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja altså, råtningsprosessen? :fnise:

Hvis ikke nedfrysing stopper forråtnelsesprosessen på allerede bedervet kjøtt, vil det innebære at nedfrysing ikke stopper forråtnelsesprosessen på noen typer kjøtt. I det hele tatt impliserer uttalelsen din at nedfrysing av matvarer er fånyttes. :filer:

Men jeg regner med det ikke akkurat var det du mente. :fnise:

En annen ting er at kjøtt som allerede var over eller nær utløpsdato ved nedfrysing kan være mer utsatt for å bli surt eller for bakterievekst generelt i opptiningsprosessen, særlig om man feks tiner det i romtemperatur.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må det ha vært dårlig før du frøs det ned. Hvis lukten går bort skal det gå greit, men hvis det lukter kjempeekkelt så er det dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fryser alltid ned kyllingfilet og kjøttdeig fra Sverige, som lukter forferdelig når jeg tar det opp igjen. Aldri blitt dårlig av det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Survival

Hvis ikke nedfrysing stopper forråtnelsesprosessen på allerede bedervet kjøtt, vil det innebære at nedfrysing ikke stopper forråtnelsesprosessen på noen typer kjøtt. I det hele tatt impliserer uttalelsen din at nedfrysing av matvarer er fånyttes. :filer:

Men jeg regner med det ikke akkurat var det du mente. :fnise:

En annen ting er at kjøtt som allerede var over eller nær utløpsdato ved nedfrysing kan være mer utsatt for å bli surt eller for bakterievekst generelt i opptiningsprosessen, særlig om man feks tiner det i romtemperatur.

Jeg skrev litt fort uten å tenke meg klart om, og når jeg leste gjennom visste jeg ikke selv helt hva jeg mente :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper også kylling (ofte first price) og fryser ned før utløpsdato, men den har det med å lukte vondt når den er opptint igjen. Har flere ganger vært litt skeptisk, men spist, og jeg har enda ikke blitt syk :) Men hvis du har tint den i romtemperatur i mange timer (noen timer for mye) ville jeg nok tenkt meg om en ekstra gang ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Så lenge du lagar den til med ein gong den er tint burde dette gå fint. Som Pingting seier, det luktar ofte funky av kyllingfilet og kjøtdeig, dei vert pakka i ein gass som gjer at den luktar ganske intenst. Men det treng ikkje bety at den er dårleg, så lenge den er behandla forsvarleg. Den enklaste måten å sjekke det på er å steike ein liten snipp av kjøtet og smake på det. Då får du eit inntrykk. Viss det då også smakar råttent egg bør du ikkje spise det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri opplevd at det har luktet vondt av kjøttet jeg har fryst ned her.

Om det hadde luktet vondt så hadde jeg nok ikke turt å spise det.

Eneste gangene jeg har merket at det lukter litt er når jeg åpner slike vakumpakkede fileter som ikke er fryst fra butikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...