Ryvre Skrevet 26. februar 2012 #1 Skrevet 26. februar 2012 Alltid når jeg lager boller så blir dem kjempestore når jeg setter dem i ovnen! Og de "vokser" inn i hverandre Jeg vil ha slike små, faste boller som er fine og runde, men det er jo tydeligvis umulig å lage. Jeg har prøvd mindre gjær, jeg har prøvd slike ferdigblandinger hvor man bare tilsetter vann, jeg har prøvd alt føler jeg Eneste jeg ikke har prøvd er å elte deigen med kjøkkenmaskin siden jeg ikke eier en slik en.
Orchideae Skrevet 26. februar 2012 #2 Skrevet 26. februar 2012 La de heve lenger før du setter de inn. Sett de lenger fea hverandre på brettet.
Ryvre Skrevet 26. februar 2012 Forfatter #3 Skrevet 26. februar 2012 (endret) Jeg lar de heve i ca 40-50 minutter etter at jeg har trillet dem ut og lagt dem på brettet. Burde jeg la de stå 1 1/2 time? Jeg kan prøve å sette de lengre fra hverandre på brettet, men da blir det jo fortsatt store. Nå har jeg pleid å ha ca 10 boller på hvert brett og da har de jo ganske god avstand til hverandre. Endret 26. februar 2012 av Ryvre
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #4 Skrevet 26. februar 2012 Du må lage hver bolle mindre når du triller ut. 1
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #5 Skrevet 26. februar 2012 Altså - du får store og luftige boller, og du vil heller ha dem små og kompakte? 10
Hymy Skrevet 26. februar 2012 #6 Skrevet 26. februar 2012 (endret) Bruk mindre deig når du triller ut bollene? Hvis du bruker halvparten så mye deig vil bollene naturlig bli mindre i størrelse. Pass på å ha god avstand mellom bollene fram til du vet hvor mye de vokser i ovnen. Edit: ser anonym var raskere enn meg... Endret 26. februar 2012 av Hymy
Ryvre Skrevet 26. februar 2012 Forfatter #7 Skrevet 26. februar 2012 Altså - du får store og luftige boller, og du vil heller ha dem små og kompakte? Jaaa, jeg får slike enorme boller som blir som små brød nesten Jeg vil gjerne ha de litt mindre og litt fastere. Prøver å rulle ut mindre boller, men de blir svææææære likevel
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #8 Skrevet 26. februar 2012 Prøver å rulle ut mindre boller, men de blir svææææære likevel Da er de fortsatt for store så rull enda mindre.
Ryvre Skrevet 26. februar 2012 Forfatter #9 Skrevet 26. februar 2012 Da er de fortsatt for store så rull enda mindre. Hvor store biter pleier dere å rulle da? Siste gangen jeg prøvde så hadde jeg så små biter at jeg knapt kjente dem i hånda når jeg rullet.
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #10 Skrevet 26. februar 2012 Hvor store biter pleier dere å rulle da? Siste gangen jeg prøvde så hadde jeg så små biter at jeg knapt kjente dem i hånda når jeg rullet. vVar de så små som klinkekuler, f eks, og så ble de som små brød etter at de var stekt? 1
tusse75 Skrevet 26. februar 2012 #11 Skrevet 26. februar 2012 Det er jo bare å ta mindre deig i hånda!!!!
Ryvre Skrevet 26. februar 2012 Forfatter #12 Skrevet 26. februar 2012 vVar de så små som klinkekuler, f eks, og så ble de som små brød etter at de var stekt? Ikke langt unna. Små brød var kanskje å ta i litt men de ble kjempestore. De flerdoblet seg i størrelsen under etterhevingen, og doblet seg igjen mens de ble stekt.
Ryvre Skrevet 26. februar 2012 Forfatter #13 Skrevet 26. februar 2012 Det er jo bare å ta mindre deig i hånda!!!! Det var da voldsomt da !!!!!!! Om du leser tråden så skriver jeg at jeg har prøvd å bruke mindre deig I oppskriften står det at det skal holde til 20 boller. Jeg har brukt så lite deig på hver bolle at jeg kunne laget 40 boller
sullå Skrevet 26. februar 2012 #14 Skrevet 26. februar 2012 Jaaa, jeg får slike enorme boller som blir som små brød nesten Jeg vil gjerne ha de litt mindre og litt fastere. Prøver å rulle ut mindre boller, men de blir svææææære likevel Jeg vil gjerne ha oppskriften din 4
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #15 Skrevet 26. februar 2012 Hev dem mindre. Jeg foretrekker også at bollene er litt faste og "seige" - trikset er å ikke etterheve så mye. Jeg hever deigen i 45 min ca, men etterhever ikke noe mer enn 5 min eller no sånt. Og kna dem godt - da utvikles det mer gluten. Også kan du vurdere å endre væske/tørrstoff-raten i oppskriften din, det har også noe å si.
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #17 Skrevet 26. februar 2012 Det var da voldsomt da !!!!!!! Om du leser tråden så skriver jeg at jeg har prøvd å bruke mindre deig I oppskriften står det at det skal holde til 20 boller. Jeg har brukt så lite deig på hver bolle at jeg kunne laget 40 boller Du må nok bare lage dem enda mindre. Kan du ikke ta før/etter heving og steking og legge ut her? Jeg synes dette føres kjempespennende ut, jeg vil gjerne se en bitteliten klump med bolledeig bli til et lite brød. 4
Gjest Elfrida Skrevet 26. februar 2012 #18 Skrevet 26. februar 2012 Sliter litt med å se problemet her? Boller skal være luftige og myke! 5
FruN Skrevet 26. februar 2012 #19 Skrevet 26. februar 2012 Sliter litt med å se problemet her? Boller skal være luftige og myke! Samme tenker jeg... 1
AnonymBruker Skrevet 26. februar 2012 #20 Skrevet 26. februar 2012 Sliter litt med å se problemet her? Boller skal være luftige og myke! Skal - i følge hvem? Folk har da forskjellig smak. Selv synes jeg kjempeluftige boller er kjedelig og minner mest om industribakst...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå