Guess What! Skrevet 22. mai 2002 #1 Del Skrevet 22. mai 2002 Noen som har noen gode oppskrifter på salater ? Gjerne med egg eller skinke i. [osv] Også oppskrift på fine rundstykker? Av det lyseste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atilla Skrevet 23. mai 2002 #2 Del Skrevet 23. mai 2002 Pastasalat: Issalat Tomat Egg, kokt kokte pastaskruer/rør vannmelon mais rød paprika skinke I denne salaten kan du bytte ut skinke med spekeskinke, eller tunfisk i olje (fra boks) Bruker hvitløksdressing til. Hvitløksdressing: 1 liten boks lettrømme 3 ss provencekrydder 2 ss estragon 2 fedd hvitløk 2 ss sukker 1/2 ts salt Mmmmmmm..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 23. mai 2002 #3 Del Skrevet 23. mai 2002 Sallad med couscous & kalkon för 8 personer (Viktväktar info: BARA 3 p / portion) 270g 11tunt skivad rökt kalkon 2dl couscousgryn 1påse saffran 1 rödlök 1 grönpaprika 1 bunt rädisor rucolasallad ca 15 cocktailtomater 2 msk pinjenötter 2 msk riven parmesan svart peppar Dressing: 1 msk olivolja 2 msk vatten saft av 1 lime svartpeppar Sås: ½ gurka 2 dl mild naturell lätt yoghurt 2 msk klippt persilja 1 vitlöksklyfta gör så här: 1.11skär kalkolsivorna i 1 cm breda strimlor. Koka couscousgrynen med stött saffran enligt förpackningen. Låt den vila under lock medan du gör i ordning resten av salladsfatet. 2.11skala och tärna löken. Skölj, ansa och tärna paprikan. Skölj och skiva rädisorna. Skölj rucolan och torka den noga. Skölj och halvera tomaterna. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna. 3.11blanda ingridienserna till dressingen och blanda den med ljummen eller kall couscous, parmesan, lök och paprika. 4.11Varva couscousblandningen, kalkon, rucola, rädisor och tomater på ett stort fat. Strö över pinjenötterna och mal över lite svartpeppar. 5.11riv gurkan grovt och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Blanda ihop ingridienserna till såsen. Smaklig måltid!! KESOBULLAR 24st (Viktväktar info:1 points/bulle) Ingredienser: 2,5 dl minimjölk 200 g keso 1 dl sötningsmedel 50 g jäst 6 dl vetemjöl Smaksättare: Kanel Äpplebitar Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). 2. Häll mjölken över jästen och rör om så att jästen löses upp. 3. Häll ner de övriga ingredienserna (keson, vetemjölet, sötningsmedlet och eventuell kanel och äpplebitar). 4. Rör om så att degen blir smidig och lätthanterlig. 5. Rulla sedan 24 små bullar och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt och låt de jäsa i ca 20-30 minuter under en bakduk. 6. Grädda dom sedan i ca 8-10 minuter på 250 grader. OBS! Jag brukar bara ha kanel i degen och har faktiskt aldrig prövat att ha äpplebitar i.12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 24. mai 2002 #4 Del Skrevet 24. mai 2002 Jeg synes at det er godt med krutonger, pasta og sprøstekt bacon i salater. Krutongene lage jeg av loff i terninger. Disse legger jeg på et stekebrett og dynker med olivenolje blandet med krydder. Så steker jeg dem på 200 grader i noen minutter, snur på terningene en gang i blant. De skal være lysebrune og sprø. Bruk isbergsalat, tomater, mais og andre ting du liker. Titi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guess What! Skrevet 24. mai 2002 Forfatter #5 Del Skrevet 24. mai 2002 Takk skal dere ha! Jeg skrev opp alle jeg. Så skal jeg si hvordan det smakte !! *ble såå sulten!*12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå