Gå til innhold

Salater


Guess What!

Anbefalte innlegg

Noen som har noen gode oppskrifter på salater ?

Gjerne med egg eller skinke i. [osv]

Også oppskrift på fine rundstykker? Av det lyseste icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pastasalat:

Issalat

Tomat

Egg, kokt

kokte pastaskruer/rør

vannmelon

mais

rød paprika

skinke

I denne salaten kan du bytte ut skinke med spekeskinke, eller tunfisk i olje (fra boks)

Bruker hvitløksdressing til.

Hvitløksdressing:

1 liten boks lettrømme

3 ss provencekrydder

2 ss estragon

2 fedd hvitløk

2 ss sukker

1/2 ts salt

Mmmmmmm.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest svenskbrud

Sallad med couscous & kalkon

för 8 personer

(Viktväktar info: BARA 3 p / portion)

270g 11tunt skivad rökt kalkon

2dl couscousgryn

1påse saffran

1 rödlök

1 grönpaprika

1 bunt rädisor

rucolasallad

ca 15 cocktailtomater

2 msk pinjenötter

2 msk riven parmesan

svart peppar

Dressing:

1 msk olivolja

2 msk vatten

saft av 1 lime

svartpeppar

Sås:

½ gurka

2 dl mild naturell lätt yoghurt

2 msk klippt persilja

1 vitlöksklyfta

gör så här:

1.11skär kalkolsivorna i 1 cm breda strimlor. Koka couscousgrynen med stött saffran enligt förpackningen. Låt den vila under lock medan du gör i ordning resten av salladsfatet.

2.11skala och tärna löken. Skölj, ansa och tärna paprikan. Skölj och skiva rädisorna. Skölj rucolan och torka den noga. Skölj och halvera tomaterna. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna.

3.11blanda ingridienserna till dressingen och blanda den med ljummen eller kall couscous, parmesan, lök och paprika.

4.11Varva couscousblandningen, kalkon, rucola, rädisor och tomater på ett stort fat. Strö över pinjenötterna och mal över lite svartpeppar.

5.11riv gurkan grovt och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Blanda ihop ingridienserna till såsen.

Smaklig måltid!!

KESOBULLAR

24st (Viktväktar info:1 points/bulle)

Ingredienser:

2,5 dl minimjölk

200 g keso

1 dl sötningsmedel

50 g jäst

6 dl vetemjöl

Smaksättare:

Kanel

Äpplebitar

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).

2. Häll mjölken över jästen och rör om så att jästen löses upp.

3. Häll ner de övriga ingredienserna (keson, vetemjölet, sötningsmedlet och eventuell kanel och äpplebitar).

4. Rör om så att degen blir smidig och lätthanterlig.

5. Rulla sedan 24 små bullar och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt och låt de jäsa i ca 20-30 minuter under en bakduk.

6. Grädda dom sedan i ca 8-10 minuter på 250 grader.

OBS! Jag brukar bara ha kanel i degen och har faktiskt aldrig prövat att ha äpplebitar i.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg synes at det er godt med krutonger, pasta og sprøstekt bacon i salater.

Krutongene lage jeg av loff i terninger. Disse legger jeg på et stekebrett og dynker med olivenolje blandet med krydder. Så steker jeg dem på 200 grader i noen minutter, snur på terningene en gang i blant.

De skal være lysebrune og sprø.

Bruk isbergsalat, tomater, mais og andre ting du liker.

Titi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal dere ha! Jeg skrev opp alle jeg. Så skal jeg si hvordan det smakte !!

*ble såå sulten!*12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...