AnonymBruker Skrevet 23. februar 2012 #1 Skrevet 23. februar 2012 Hver gang jeg lager brun saus blir den bare lysebrun. Jeg har ikke giddet å kjøpe sukkerkulør, og lurer på om det er noen annen måte å få den fine, mørkebrune fargen uten å bruke dette?
Gjest Lille-pus Skrevet 23. februar 2012 #2 Skrevet 23. februar 2012 Da må du brune mel og smør blandingen mørkere/brunere enn du gjør nå, før du tilsetter vannet/kraften 1
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2012 #3 Skrevet 23. februar 2012 Brun smøret godt før du har i melet! Og brun det videre etter at du har hatt i melet. Eller mjølet (for annet målføre). 2
Gjest Herr Drue Skrevet 23. februar 2012 #4 Skrevet 23. februar 2012 Neineinei. Hvis du virkelig skal ha en brun jevning, så bruker du olje (evt. klarnet smør) og mel først. Brun dette som f. Så har du i litt smør, deretter brun kraft. MELET skal brunes, både for smak og farge.
skrue Skrevet 24. februar 2012 #5 Skrevet 24. februar 2012 Vil absolutt anbefale å klarne smøret først. Da kan man steke melet på høy varme for å gjøre det godt og brunt samtidig som man unngår svidd smak. Det er melkeproteinene som svis først, og disse er fjernet i klarnet smør.
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2012 #6 Skrevet 24. februar 2012 Neineinei. Hvis du virkelig skal ha en brun jevning, så bruker du olje (evt. klarnet smør) og mel først. Brun dette som f. Så har du i litt smør, deretter brun kraft. MELET skal brunes, både for smak og farge. Vil absolutt anbefale å klarne smøret først. Da kan man steke melet på høy varme for å gjøre det godt og brunt samtidig som man unngår svidd smak. Det er melkeproteinene som svis først, og disse er fjernet i klarnet smør. Takk! Dette var gode tips
skrue Skrevet 25. februar 2012 #8 Skrevet 25. februar 2012 http://mat.espen.me/?p=2005 "Ha smør i en kjele som såvidt smelter smøret. Du vil se at det danner seg et hvitt lag i bunnen av kjelen. Dette er melkeproteinene. Bruk en skje eller hell av det klare laget og la det hvite ligge igjen. Rens om nødvendig med en fin sil"
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå