Diva Skrevet 8. januar 2004 #1 Del Skrevet 8. januar 2004 Er det eggekrem eller romkrem eller vaniljekrem som brukes i skoleboller ? Noen som har oppskriften på en slik krem ? Forrige gang brukte vi vaniljekrem ( fra pakke :oops: ) og den var ikke helt sånn den "skulle være" / dvs. samme smak som kremen i skoleboller fra baker`n. Any suggestions ? D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 8. januar 2004 #2 Del Skrevet 8. januar 2004 Jeg bruker meierienes ferdige vaniljekrem i skoleboller. Den smaker kjempegodt, og blir ikke seig og "hinnete" når du steker bollene. Du kan sikkert også lage en eggekrem selv, det husker jeg vi lærte på skolekjøkkenet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kajsa-krabat Skrevet 8. januar 2004 #3 Del Skrevet 8. januar 2004 Jeg har og brukt vaniljekrem fra pakke....ble nå helt greit, men ikke som de vi kjøper på bakeriet nei, men kanskje om du prøver å lage hjemmelaget vaniljekrem. Bakeriet har sikkert sine hemmeligheter. Men oppskrift må du spørre noen andre om...jeg foretrekker ferdig fra pakke! :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 8. januar 2004 #4 Del Skrevet 8. januar 2004 det er vaniljekrem ja. bruker også Tine sin ferdige pakke og det blir akkurat det samme som de jeg kjøper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Brunhilde - på jobb Skrevet 9. januar 2004 #5 Del Skrevet 9. januar 2004 Jeg bruker hjemmelaget eggekrem, men oppskriften finner jeg ikke nå. Søk på nettet - så finner du garantert noe du kan bruke! Jeg syns hjemmelaget eggekrem er desidert best! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 9. januar 2004 #6 Del Skrevet 9. januar 2004 4 eggeplommer - 1 stor ss sukker - 2,5dl H-melk - 1,5dl kremfløte - 1 ss potetmel - 1 vaniljestang. Ha alle ingrediensene i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene, ha frø+stang oppi kjelen. Kok langsomt opp under konstant omrøring (VIKTIG!). Når du ser den første (koke)boblen, tar du kjelen av platen, og setter i kaldt vannbad. IKKE rør i kremen før den er helt avkjølt. Dette er en helt suveren oppskrift, som gir et veldig godt resultat. Hvis man synes det ser ekkelt ut (!) med små, svarte vaniljekorn i kremen, kan man bytte ut det med en litt drøy ts vaniljesukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva i.i. Skrevet 9. januar 2004 #7 Del Skrevet 9. januar 2004 Takk skal dere ha, alle sammen :D Og tusen takk, Pusekatt for oppskrift. Tror vi skal lage skoleboller i helgen :D Morro å prøve litt nytt Forøvrig er jeg ganske fornøyd med vaniljekremen på pakke og,- har alltid dugd greit ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 9. januar 2004 #8 Del Skrevet 9. januar 2004 Takk skal dere ha, alle sammen :D Og tusen takk, Pusekatt for oppskrift. Tror vi skal lage skoleboller i helgen :D Morro å prøve litt nytt Any time! Husk toppet ss potetmel, glemte å skrive det i oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Diva Skrevet 9. januar 2004 Forfatter #9 Del Skrevet 9. januar 2004 Oki, den er god :D tusen takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 9. januar 2004 #10 Del Skrevet 9. januar 2004 Ååhhh... Jeg vil også ha! Da det var snakk om kanelboller her for noen måneder siden tok det meg omlag sju uker før jeg fikk laget det... Så det tar nok tid før det blir skoleboller her også, men før eller senere...!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bergenspike Skrevet 9. januar 2004 #11 Del Skrevet 9. januar 2004 4 eggeplommer - 1 stor ss sukker - 2,5dl H-melk - 1,5dl kremfløte - 1 ss potetmel - 1 vaniljestang. Ha alle ingrediensene i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene, ha frø+stang oppi kjelen. Kok langsomt opp under konstant omrøring (VIKTIG!). Når du ser den første (koke)boblen, tar du kjelen av platen, og setter i kaldt vannbad. IKKE rør i kremen før den er helt avkjølt. Dette er en helt suveren oppskrift, som gir et veldig godt resultat. Hvis man synes det ser ekkelt ut (!) med små, svarte vaniljekorn i kremen, kan man bytte ut det med en litt drøy ts vaniljesukker. Fikk lyst på en nybakt deilig skolebolle nå... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 9. januar 2004 #12 Del Skrevet 9. januar 2004 Dette høres såå godt ut! Hm, hvis jeg setter en bolledeig nå så rekker jeg jo å bake den ut i kveld? :kgsmil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå