cindarella Skrevet 20. februar 2012 #1 Del Skrevet 20. februar 2012 Har to indrefilet av hjort på 3-350 gram som jeg skal lage. Tenkte å brune de på pannen og steke videre i stekeovn. Men hvor høy temp og hvor lenge? Har ikke steketermometer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2012 #2 Del Skrevet 20. februar 2012 Jo lavere temperatur og jo lenger tid, jo bedre. Hvor langt tid har du? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CathFoto Skrevet 20. februar 2012 #3 Del Skrevet 20. februar 2012 65 grader inni så jeg på Masterchef her om dagen. Gordon Ramsey smørstekte den bittelitt før han tok den i ovnen. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CathFoto Skrevet 20. februar 2012 #4 Del Skrevet 20. februar 2012 Kjøp steketermometer på nærmeste matbutikk, da er du sikker på å få riktig resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2012 #5 Del Skrevet 20. februar 2012 På 65 grader kan ikke kjøttet bli tørt/grått, men det krever noen timer i ovnen, så steketermometer er strengt tatt ikke nødvendig, det lager bare et stygt merke i kjøttet som kjøttsaft kan renne ut av. En ekstra fordel er at kjøttet blir like mye stekt innover, ikke grått, så rosa, så rødt, men jevnt lyserosa gjennom hele kjøttstykket. En hel stek setter jeg inn i ca 7 timer, så jeg vil anta 3-4 timer, følg med og kjenn forsikig på kjøttet med fingeren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cindarella Skrevet 20. februar 2012 Forfatter #6 Del Skrevet 20. februar 2012 Har en time ca, den skal være klar til 17, men er ikkje hjemme før litt før 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2012 #7 Del Skrevet 20. februar 2012 Da bruner du raskt i stekepannen og setter i ovnen på rundt 100 grader. Da må du følger godt med og kjenne på kjøttet underveis. La kjøttet hvile min. ti minutter før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CathFoto Skrevet 20. februar 2012 #8 Del Skrevet 20. februar 2012 På 65 grader kan ikke kjøttet bli tørt/grått, men det krever noen timer i ovnen, så steketermometer er strengt tatt ikke nødvendig, det lager bare et stygt merke i kjøttet som kjøttsaft kan renne ut av. En ekstra fordel er at kjøttet blir like mye stekt innover, ikke grått, så rosa, så rødt, men jevnt lyserosa gjennom hele kjøttstykket. En hel stek setter jeg inn i ca 7 timer, så jeg vil anta 3-4 timer, følg med og kjenn forsikig på kjøttet med fingeren. De brukte 1,5 time på å lage det til 65 grader, men det var ingen stor stek, mer en filet på ca 300-400 g vilmjeg tro. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå