Gå til innhold

Syk av lavkarbo


Gjest *Maja*

Lavkarbo  

89 stemmer

  1. 1. Hva tenker du om LCHF?

    • Synes det er supert! Sverger til det!
      21
    • Har lyst å prøve det.
      2
    • Synes det er helt på tryne!
      51
    • Bryr meg ikke.
      15


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg syns det er dumt å skrive at man blir syk av lavkarbo.

Vet man hva man skal spise og spiser rett, så blir man ikke syk.

Selvfølgelig blir man syk om man ikke forstår hva man skal spise!?

Jeg har hørt skrekkeksemplarer der folk tror at på lavkarbo, da skal man kun spise fett og protein, som kjøtt, fisk, nøtter, frø, avokado - og det er jo bra i seg selv,

men at de ikke spiser NOE frukt, grønt eller bær ...

Da får man jo vitamin-mangel, mineral-mangel og sporstoff-mangel, og man får ikke i seg anti-oksidanter som er veldig viktig, og blir selvfølgelig syk...

Det er så mange mennesker der ute som IKKE tåler gluten(fins i hvetmel, rug, bygg, havre(havre er egentlig glutenfritt, spørs på om det er lagd i et glutenfritt miljø eller ikke)),

og som ikke tåler kun hvetemelet, og som ikke tåler melkeprodukt,

og de vet ikke om det.

Det er det folk blir syke av!

Og så er det de som ikke spiser noe frukt, grønt, bær ...

Og så er det de som ikke får i seg nok rett fett eller protein.

Man blir dermed syk av å spise feil mat, og av å ikke spise nok av diverse matsorter.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vis meg èn ting som ikke kan føre til kreft.

Humanity is doomed.

Idag har de så mye rart av sprøytemidler i frukt, grønt og bær, så ja, vi er doomed.

Men jeg mener iallfall at så lenge man spiser det kroppen trenger, og drikker vann, så er man på riktig vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vis meg èn ting som ikke kan føre til kreft.

Humanity is doomed.

Den lista er ganske lang. Og selv om enkelte ting er kreftfarlige eller øker faren for kreft, betyr ikke det at man garantert vil får kreft og dermed kan gi faen og spise hva som helst.

Logic is doomed.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den lista er ganske lang. Og selv om enkelte ting er kreftfarlige eller øker faren for kreft, betyr ikke det at man garantert vil får kreft og dermed kan gi faen og spise hva som helst.

Logic is doomed.

Jeg mener at man skal tenke over hva man spiser, for du kommer ikke særlig langt i livet på brus, godt, sjokolade, pizza, pasta, boller, og brød med sukker på.

Sukker og hvetemel vet alle ikke er bra. Men ei heller tilsetningsstoffer og syntetiske produkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror det er mye fornuftig i en del av lavkarbo-diettene, først og fremst de moderate versjonene. Vi spiser nok for mye raske karbohydrater slik det er i dag. Er LCHF en spesifikk lavkarbo-diett forresten, eller bare det engelske ordet for "lavkarbo"? I så fall omfatter det jo utrolig mange dietter og kan ikke snakkes om på generell basis. Ketolysedietten og Fedon Lindberg er f.eks. ganske så forskjellige.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror vel det er litt tidlig å si kategorisk at man blir syk av det, ettersom lavkarbobølgen tross alt ikke har vært over oss så lenge, men for min egen regning så synes jeg HF delen av det er noe stort tull. Jeg tåler nemlig ikke fett. Blir uggen og kvalm av selv temmelig små mengder, så jeg ville blitt en elendig baconspiser. Jeg klarer heller ikke se for meg at den ekstreme varianten er spesielt sunn i det lange løp. Joda, vi trenger fett, men det kan da umulig være meningen vi skal leve "bare" på fettstoffer.

LC delen er jeg mer enig i. Tror nok de fleste i dag spiser langt mer karbohydrater enn de har godt av (jepp, inkluderer meg selv der), så å kutte ned på unødvendige karbohydrater (brus, godterier, hvitt mel osv.) og erstatte med frukt og grønt det tror jeg noen hver kan ha godt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror vel det er litt tidlig å si kategorisk at man blir syk av det, ettersom lavkarbobølgen tross alt ikke har vært over oss så lenge, men for min egen regning så synes jeg HF delen av det er noe stort tull. Jeg tåler nemlig ikke fett. Blir uggen og kvalm av selv temmelig små mengder, så jeg ville blitt en elendig baconspiser. Jeg klarer heller ikke se for meg at den ekstreme varianten er spesielt sunn i det lange løp. Joda, vi trenger fett, men det kan da umulig være meningen vi skal leve "bare" på fettstoffer.

LC delen er jeg mer enig i. Tror nok de fleste i dag spiser langt mer karbohydrater enn de har godt av (jepp, inkluderer meg selv der), så å kutte ned på unødvendige karbohydrater (brus, godterier, hvitt mel osv.) og erstatte med frukt og grønt det tror jeg noen hver kan ha godt av.

Frukt er vel først og fremst karbohydrater det og, samt en del av grønnsakene. Grønnsakene er derimot såkalte sakte karbohydrater, så det er sannsynligvis bare sunt og bra for kroppen - vi trenger jo grønt! Men hvis man vil kutte ned på mengden karbohydrater, er det da lurt å spise en del frukt?

Jeg sier ikke at frukt ikke er sunt, jeg er litt forvirret når det gjelder den problemstillingen og vet ikke hva jeg skal tro. Kanskje "alt med måte". Vil bare få fram det at karbohydrater er mer enn rent sukker og mel.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvis man vil kutte ned på mengden karbohydrater, er det da lurt å spise en del frukt?

Sikkert ikke hvis primærmålet er å kutte karbohydrater over en lav sko, men jeg innbiller meg at frukt har en del andre næringsstoffer og dermed er greiere karbohydrater å få i seg enn det en flaske brus representerer. Men er enig i at det var dårlig formulering fra min side. Burde tatt det med frukten mer spesifikt i egen setning og ikke mikset det med reduksjon av karbohydrater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så mye useriøst i den artikkelen at vi lavkarbere bare lo av den.

Tror vel det er litt tidlig å si kategorisk at man blir syk av det, ettersom lavkarbobølgen tross alt ikke har vært over oss så lenge, men for min egen regning så synes jeg HF delen av det er noe stort tull. Jeg tåler nemlig ikke fett. Blir uggen og kvalm av selv temmelig små mengder, så jeg ville blitt en elendig baconspiser. Jeg klarer heller ikke se for meg at den ekstreme varianten er spesielt sunn i det lange løp. Joda, vi trenger fett, men det kan da umulig være meningen vi skal leve "bare" på fettstoffer.

LC delen er jeg mer enig i. Tror nok de fleste i dag spiser langt mer karbohydrater enn de har godt av (jepp, inkluderer meg selv der), så å kutte ned på unødvendige karbohydrater (brus, godterier, hvitt mel osv.) og erstatte med frukt og grønt det tror jeg noen hver kan ha godt av.

Grunnen til at du blir kvalm av fett er at du har spist så lite fett over lengre tid at kroppens produksjon av fettnedbrytende enzymer er dårlig. Det tar litt tid å få opp produksjonen etter at "fabrikken" har ligget nesten brakk hele livet ditt. Så akkurat nå sier kroppen ifra at den klarer ikke mer fett, og det er jo sant for deg nå. Men ved å øke gradvis kan du få opp produksjonen av fettnedbrytende enzymer. Vær obs på at så lite fett i kosten kan gi deg gallestein siden du produserer så lite galle at det ikke blir skylt ut skikkelig.

Spiser man lite karbohydrater må man tilføre en annen energitype. Proteiner er byggesteiner og fungerer dårlig som energi. Så da har du fett og alkohol igjen.

Fett gir ikke økning av risiko for hjertesykdom. Det var bare en hypotese uten rot i virkeligheten som de ikke har klart å bevise på de 60 årene de har prøvd. Eneste måten de har klarte å "bevise" det på er å si at hvis A kan bety B og B kan være et symptom på C så er A = C.

Økt inntak av mettet fett (A) kan gi økt kolesterol (B)

Økt kolesterol (B) kan være et symptom på hjertesykdom ©

Derfor sier de at økt inntak av mettet fett gir økt risiko for hjertesykdom. Does not compute. La oss ta et annet eksempel som viser hvor tåpelig logikken er:

Økt inntak av vann (A) kan gi økt vannlating (B)

Økt vannlating (B) kan være et symptom på diabetes ©

Med samme logikk "beviste" jeg nå at drikker du mer vann, så har du større risiko for å få diabetes!

Sikkert ikke hvis primærmålet er å kutte karbohydrater over en lav sko, men jeg innbiller meg at frukt har en del andre næringsstoffer og dermed er greiere karbohydrater å få i seg enn det en flaske brus representerer. Men er enig i at det var dårlig formulering fra min side. Burde tatt det med frukten mer spesifikt i egen setning og ikke mikset det med reduksjon av karbohydrater.

Det finnes ingen vitaminer eller mineraler du får fra frukt som du ikke får fra grønnsaker. 100g paprika inneholder like mye c-vitamin on 400g appelsin f.eks. Og 100g lammelever inneholder like mye a-vitamin som 4 kg gulrøtter. Så det at man må spise frukt for å få i seg vitaminer og mineraler er bare tull. Men jo, frukt er bedre enn en flaske brus, men jeg ser på frukt som godteri. Det er nesten som å spise litt godteri og ta en svak multivitaminpille ved siden av. Fruktose (som det er mye av i frukt) er sukker av verste sort. Fruktose er det sukkeret som går rett i leveren og blir omgjort til fett som blir lagret i fettlagrene.

Endret av Supera
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Artikkelen "syk av lavkarbo" tyder på lite research. Som noen over her sier: Det finnes mange greier innen lavkarbo.

Den tiden man skal NED i vekt vil man ikke spise så mye karbohydrater. Etter at vekta er der man ønsker kan man godt spise 120-150 karbs pr. dag.

Dette betyr bare at man kan spise en del karbohydratkilder hver eneste dag. At man unngår unngår hvitt mel, sukker og stivelse og heller inntar næringsmettet karbo vil jo bare være en helsefordel.

Jeg vil se at jeg blir syk av å utelate pasta fra mitt kosthold fremover. Vi spiser bær og nøtter :jepp: og JA! Vekta går jevnt og trutt nedover, magen en i balanse for første gang i mitt liv og ungene elsker all maten som er laget fra scratch!

Det kan da umulig være usunt å lage all maten fra bunnen av uten farlige tilsetningsstoffer og skjult sukker! For meg er det DET som er lavkarbo: hjemmelaget, sunn mat!

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan da umulig være usunt å lage all maten fra bunnen av uten farlige tilsetningsstoffer og skjult sukker! For meg er det DET som er lavkarbo: hjemmelaget, sunn mat!

Helt enig! Jeg har fått mye større matglede på LCHF! Man kan lage så utrolig mye god mat som jeg i tillegg har lært at er sunn! Jeg har laget mat til en del folk i løpet av de 2,5 årene jeg har spist LCHF og de aller fleste synes det smaker herlig. Han ene ville til og med hatt middagen min på julaften, og han elsker vanlig julemiddag. Jeg har fått en mann som ikke likte brokkoli til å spise brokkoli og like det. "Hva har du gjort med brokkolien? Det smaker jo godt!" Jeg bare stekte i smør, jeg. Og spinatstuing var noe av det beste de hadde smakt. ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig! Jeg har fått mye større matglede på LCHF! Man kan lage så utrolig mye god mat som jeg i tillegg har lært at er sunn! Jeg har laget mat til en del folk i løpet av de 2,5 årene jeg har spist LCHF og de aller fleste synes det smaker herlig. Han ene ville til og med hatt middagen min på julaften, og han elsker vanlig julemiddag. Jeg har fått en mann som ikke likte brokkoli til å spise brokkoli og like det. "Hva har du gjort med brokkolien? Det smaker jo godt!" Jeg bare stekte i smør, jeg. Og spinatstuing var noe av det beste de hadde smakt. ;)

:jepp:

Vi laget treretters til mødrene våre på morsdagen.

Helen menyen, inkludert godteriene de fikk med seg hjem var lavkarbo. Ingen gjettet det og de kunne ikke slutte å skryte over den gode maten :fnise:

Vi hadde:

* Røkelaks med advokado, lodderogn og creme Fraishe rørt med gressløk og rødløk.

* Okse fra Burgund ( oksekjøtt, charlottløk, bacon og krydderkvast som putrer et par timer i fond og rødvin. Servert med Selleri- og persillrot-pure.

* Panakotta med hjemmelaget bringebær- saus.

Bedre mat enn det får man ikke :rodmer:

Og jeg skjønner ikke at folk henger seg sånn opp i den frukten. Det er da MASSE vitaminer i grønnsaker!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg har spist lavkarbo en stund, kroppen min hadde det veldig bra, men jeg slet med å spise så mye mektig mat. Men det var mye god mat, for all del. Jeg savner en del av maten.

Nå spiser jeg lavkalori, men lite karbohydrater og da bare i trege former.

Mange tror dessverre at lavkarbo er å stappe i seg kjøtt og fett, og da blir det mye misforståelser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener at man skal tenke over hva man spiser, for du kommer ikke særlig langt i livet på brus, godt, sjokolade, pizza, pasta, boller, og brød med sukker på.

Altså at man ikke trenger noen lavkarbodiett, men vanlig mat som faktisk ikke er brus og brød med sukker på...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble syk av lavkarbo, selv under oppfølging av lege og ernæringsfysiolog og med et svært variert kosthold og kreativ matlaging. Etter 2 måneder ble det så uutholdelig at jeg fikk beskjed om å spise brød og frukt igjen.

Lavkarbo er ikke for alle :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...